英國YouGov民調預判英國大選 保守黨將遭遇滅黨式慘敗!

468 回覆
100 Like 4 Dislike
世柒老師幾時出馬救黨
佢搵差仔做嗰日就知無得救
BJ就醒,特登讓路俾屎差仔食
跟住經濟繼續差,再換執政黨再由零開始,國家無人材,石油唔畀開採(上次話加油井,簡化申請,成班人發晒顛),無資源,去工業化,地獄級難度
Cameron係反脫歐派,佢係兌現對黨內脫歐派(肥波領軍)既承諾而搞脫歐公投
肥波由此至終都係脫歐派領軍人物,先唔係咩執屎仔,希望ching可以查下脫歐公投啲新聞先
問題係Labour 唔好得過Conservative 好多
Labour 本身連自己區好多都搞到一鑊粥
4年後又翻生
在野四年之後極速翻生
Truss走果下都是死梗啦
而家呢個上到去其實咪又因為啲人唔想上
話Johnson 執屎,不如話佢係成功迫宮
Cameron 衰在太自信以為公投一定可以留歐
點知衰咗就引咎辭職
身為Conservative內脫歐之首嘅Johnson 就可以上任
外相位應該係印仔求佢做前首相唔做MP做其他野搵得仲多錢
其實英國人係現實派,工黨做得差都會投返其他黨,無想像中咁多所謂死忠,Birmingham 爆左鑊d人就會轉投其他黨,簡單d就係邊個幫到自己可以有更多錢就投邊個,意識形態唔係最重要
BoJo仲要醒撚到cameron resign之後唔即刻爭做黨魁,等留歐派may姐搞脫歐,然後再反對may姐d deal, 之後先以救世主姿態上台
完全正確

同柯文哲嗰套打不滿牌一樣
問題就係執政黨處理唔到就係能力問題,人哋真係當執政黨係員工咁睇,做唔到野就換人
其實英國係死局邊個政黨執政都係咁話
根本問題重點就係成個國家除咗金融之外,冇乜行業賺到外匯
絕對唔建議香港人去英國除非本身好有錢
正常執政黨執政咗咁耐一定會有人想轉變
無脫歐就可能無BNO visa
然後俾拜登拒絕自貿協議,笑咗
唔明當初啲人點解覺得脫咗歐美國就肯同你傾一項對佢無好處既協議
去工黨化又係當年80年代保守黨種落黎70年代工黨執政期間工廠又成日玩罷工
跟住國營水,電,鐵路又玩私有化玩到爛晒
返去整動畫啦
美國,澳洲,加拿大無一個國家理UK
小心d講,有班人唔畀講英國壞話,不過就算本地人都成日鬧政府亂q黎
其實好多係兩邊都唔投
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞