英國YouGov民調預判英國大選 保守黨將遭遇滅黨式慘敗!

468 回覆
100 Like 4 Dislike

Tories facing 1997-style general election wipeout
YouGov survey, most detailed in five years, predicts that Conservatives will retain just 169 seats as Labour sweeps to power with 385

https://www.telegraph.co.uk/politics/2024/01/14/general-election-poll-tories-worst-defeat-1997-labour/
2024 general election: New poll predicts Conservative wipeout, and SNP to lose half their seats

A YouGov poll suggests Sir Keir Starmer could win the 2024 general election with a majority of 120

https://www.scotsman.com/news/politics/2024-general-election-new-poll-predicts-conservative-wipeout-and-snp-to-lose-half-their-seats-4477938
新海誠條呀叉抵啦
之前有班On9仔話印度佬好過Truss
點知原來係咁嘅
仲要攬炒埋保守黨
無乜分別嘅,就算truss 繼續做都救唔到保守黨。
咁公道啲講Truss留得低保守黨都會大敗
不如話仲有百幾席都代表保守黨啲鐵票都幾勁
LM tory 變第三大黨
個西女人搞到保守黨柒到仆街
經濟差就一定係執政黨責任再過多4年如果繼續差咪又再換執政黨,咁個經濟要去到幾時先識復甦就要睇俄烏同中東打幾耐呀
仲有脫歐承諾兌現唔到呢?
脫前話會阻截非法移民、會同美國傾到自貿協議
全部都搞唔掂
如果印狗誠輸埋MP就好笑
唔好咁大聲,連登仔當肥波神咁拜話脫歐英明架
畀佢贏啦啦,留喺入面仲丟架
不過睇死呢條友到時好快會辭mp ,再入私人企業搵銀
脫歐就是一切的解決方案
至於脫歐引起嘅問題,脫到歐就已經解決咗
歐洲都自身難保,紅海一封d船要走好望角,已經要多十幾廿日時間,成本多一舊,最終落返通脹度
換下人都好
保守黨太垃圾
隻反骨阿差,成事不足,敗事有餘
快撚啲收皮就啱
係人都明
但d 人總要搵人怪
美國咪一樣
肥波屎都未執完就畀班防疫撚屌同隻反骨阿差搞到落台
工黨上場應該交稅會交到癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞