英國YouGov民調預判英國大選 保守黨將遭遇滅黨式慘敗!

468 回覆
100 Like 4 Dislike
伯明翰打上到格拉斯哥都係跟住英國重工業一齊沒落
如果佢夠膽同RMT正面衝突,話要消滅RMT做主要目標

我含撚都投Tories啦
其實係印仔帶頭逼宮逼佢落台姐結果依家d屎咪印仔自己食返

PMQs係度問Kier Starmer問題,幾次比speaker remind佢係questions to PM唔係questions to leader of the opposition
仲記得佢未當選前講話無基層朋友
印仔扮哂上菜咁
Birmingham本身定位係英格蘭第二商業中心
脫歐真係解決左衰退,你睇依家德國就知呢兩年死鳩緊。英國真早d面對問題,而唔同歐洲個班拖字決。
同埋問心

唔脫歐我地香港人邊有機會咁易攝入嚟
所以作為脫歐嘅既得利益者,我無意見。
我陰謀論咁諗,其實佢係唔係專登玩party 特登俾人逼宮
但香港人攝入黎嘅唔多唔少都同英國人當時對脫歐嘅過份幻想都有幾分相似,時不時仲見D咩一律移咗先嘅論調

係咪好事其實真係話唔埋
不過講又咁講

倫敦就算受到既轟炸完全無日本所有城市咁嚴重,東京大轟炸都幾炸到全城無晒可以容易破舊立新,再加上日本人對強權既順從其實係易搞得起好多既

所以倫敦交通基本上一日唔解決罷工潮一日都係死局
唔講今日覆盤睇返戴卓爾做得啱唔啱
就係因為戴卓爾做到天怒人怨,1997年保守黨先被清洗
你肯定整多個戴卓爾係好事?
定係你想Keir Starmer做到好似戴卓爾咁,咁保守黨10年後可以番身呀?
Keir Starmer做到好似戴卓爾咁咁你問工黨肯唔肯佢多數幾樂意
戴卓爾d炸彈呢十幾年爆一件事當年一野打殘工黨打到貝理雅年代先翻身喎
咁起碼佢嘅改革,長遠真係令到成個英國嘅經濟結構係脫胎換骨

依家係個個做都差唔多咁
無魄力搞啲大刀闊斧嘅改革真係唔掂
日本都唔係一帆風順,成田空港咁樣被社會主義赤匪插手就會無得搞。
要打散啲大型工會先有得發圍

東京首都高係戰後先起嘅嘢嚟

横浜嗰邊一樣起到咁撚正,由横浜青葉JCT,一大段潛落地,行三ツ沢一陣就入到市中心みらとみらい,中間係無燈口嘅,唔係倫敦垃圾A路。

東京市內路面有JR同首都高Access
地下有超多鐵路。

跟住倫敦內係無首都高Access,香港中環都起碼有告士打道同中環繞道呢啲設計。
倫敦係M25先接得埋咁多條唔同M路,但已經離城市核心好柒遠。
Thatcher 上台開始Tory 執政17年,然後Labour 上台13年,依家Tory 都連續執政14年,其實差唔多。如果John Major 當年輸咗,其實連續執政時間仲短過之後Labour 同Tory 兩屆政府
比多個克倫威爾算啦d右撚on9唔係講笑架喎
今日今日仲Neo-liberalism救世界
TfL 嘅strike 同National Rail 嘅strike 程度又唔同嘅
TfL 最近個strike last minute 暫停咗,因為仲有得傾,TfL 有錢同有加人工嘅決定權
National Rail 就直接對政府,而Tory政府覺得鐵路就係毒瘤,寧願倒自己米都唔會溝通

理申:對strike不支持不反對,delay cancel 咪食花生收repay 囉
舊工黨死左啦上位個個新工黨咋喎
憎佢一件事佢同列根個套Neo-liberalism重塑左共識係事實你都冇得否認
全球化邊有咁易獨善其身
有兩成幾票又何嘗滅黨式?

你睇下希臘嗰個PASOK黨喺歐債危機後嘅大選數據先
脫歐條路自己揀

公投都錯
唔通完善小圈子選舉好丫

宜家還緊佢d蘇州屎就有
成個英國得翻D泡沫經濟真係多得佢
咩叫蘇州屎?

唔通依家仲玩煤?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞