英國YouGov民調預判英國大選 保守黨將遭遇滅黨式慘敗!

468 回覆
100 Like 4 Dislike
係全英公投
要英國脫歐既
係 依個真 以前投資移民要2000萬 以上 或供小朋友讀書由 year year 10 開始到 大學 都 幾百萬,依家當一家4口 住6年又讀書 ,唔洗做野 都係3-4百萬 有 4本BC 真係好低😂
工黨話唔緊要,將倫敦既方式搬去其他郡去選就得:蛇齋餅糉咁買票加稅派福利,反正窮人實多過有錢人,你有錢人既一票同窮人一票係一樣既,贏得

啲垃圾就唔理三七廿一會搞到國家破產都要大大口咁舔福利,呢個就係英國變成福利國家後既亂象
但英國衰乜要比美國呢個盟友拒絕
係架,自己辭任所有政職出去搵真銀好過
留港層樓跌價都喺返度
簽完美國有咩特別賺嘅好處?
況且美國自己都仲未執得掂,就算當益契弟都未有能力啦
解決方法就係開放返石油開採,再起返工業,最少整返天然氣儲存裝置,不過就會得罪環保膠,國家無生產賺外匯唔通靠發債先駛未來錢咩到真爆就英鎊變牆紙仲大鑊
澳洲已經示範緊
再得閒搞下啲公投轉移視線
一陣又搵啲咩北愛出黎

唔係話保守黨好,但天下工黨一樣冇腦,經濟差個時俾佢哋做簡直自掘死路一樣
啲假難民好似仲多撚咗,仲要嚟到個個當自己係大爺,覺得政府畀免費房屋佢哋住係理所當然咁,以為啲人覺得冇佢哋唔得。
難為啲納稅人畀政府攞佢哋啲錢咁洗法。垃圾保守黨。英國成班都係垃圾,鬥垃圾
極左之後極右,好大機會4年後極右,到時一定搵移民開刀
再樂觀D 如果2021高位放 ,6年後回流 當洗左400萬,之前賣樓剩果D 可能 買得番 同一大小單位😂當去咗6年旅行
但兩公婆嘅事業就冇晒了
總之儲定一大筆錢
有積蓄 有晒準備先好去移民
唔通又含淚咩
我已經唔撚理

攞完BC之後,由得你地鬥飽佢

但信念上嚟講我係無可能會支持社會主義
射張票落海都唔會投工黨。

搞著我就走,就係咁簡單。
到而加咪一鳩樣

問題唔只係堆政客,而係二戰之後英國人普遍短視到一個點,二戰後就一野踢左丘吉爾落台先,比工黨上台仲賣國賣到媽媽聲之後都係救唔到經濟,六年後 1951 丘吉爾再揸旗先慢慢回復

英國好似由一戰後啲人既質素就係咁,勁個班係真係好撚勁但都走晒死晒,然後得番啲咬福利加個破爛政策玩蘭既社會比人玩 JJ
如果之後會回流,而犧牲六年時間換取BC
有小朋友係絕對值得嘅
如果冇小朋友,我覺得唔太值
電OK喎,反映成本有乜問題?
起碼係可靠高效先

鐵路個私有化,最大問題係佢無完全私有化
只係上下分離,基建同維護仲係政府包底。

要解決只能好似日本咁,用JNR分割JR呢個機會,趁機消滅國鐵工會
咁先有得解決。

唔係私有化本身唔好,唔好嘅係唔夠徹底。
如果線路都係私有化嘅,一堆蝕錢盲腸線一早可以Cut一大堆。

水嗰邊係投資不足,但問題都唔算大。

當時80年代滅咗煤礦呢個其實係Good action嚟
當時就已經係蝕大錢補貼緊,如果依家全球煤需求衰退先嚟滅煤礦反彈仲大。
一人一票好似公平
但個啲團體 LGBT 環保撚大大聲去 lobby, 人地呢啲先係真實選票

有時住得外國耐會明白成個民主制度鳩到爆,咩一人一票選賢能,慳番啖氣搵多兩個錢傍身算,有事個時佢哋第一個就割你啲小市民
Boris Johnson
仲有冇可能出返黎做
同共和黨會有landslide 山泥傾瀉式大勝 有異曲同工之妙
香港人 出名計數叻(算爆) 其實都有好多人 WFH 打香港工,或本身專業人士 回流 應該都冇問題,甚至係老闆(香港仲有人幫佢打工) 佢哋會計盡點避稅 勁多依D人,反而腳踏實地打英國工 ,我識比較小🥶
只係叫比香港好少少

香港係你有冇票都選唔到賢能,依家直頭無得抗議。

英國你有票都無乜用,因為總有唔同團體夠大聲
但你都可以選擇幫手推去極端,等啲人自己受返靶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞