《傳真社》搜集閉路電視 唔見有人被擄走

463 回覆
83 Like 4 Dislike
10分鐘做到咁多野去假扮一個肥仔,除非你係多啦a夢

乜野10分鐘呀,其實講緊可能係最多三十秒,6個CCTV連貫拍晒由清楚見到係林子健去到疑似林子健一路行既過程只有三分鐘,去到第二個CCTV林子健已經係戴住帽,假設戴帽者非林子健,咁能夠調包既位就只有第一同第二個CCTV之間既盲點,個度其實三十秒都畀多你

啲消毒專員又話啲片睇得媒清楚
但我就見唔到邊條片見到佢戴帽同口罩啦
唔通林子健知啲鏡頭係邊,避開鏡頭先戴帽?
求真一定係跟Occam's Razor,用一個最簡單直接既idea去串連所以證據,而家好多連登仔個思想上已經係痴左線,無論點都要作一個複雜但係可以將個獲扔去支共既說法出黎

乜野10分鐘呀,其實講緊可能係最多三十秒,6個CCTV連貫拍晒由清楚見到係林子健去到疑似林子健一路行既過程只有三分鐘,去到第二個CCTV林子健已經係戴住帽,假設戴帽者非林子健,咁能夠調包既位就只有第一同第二個CCTV之間既盲點,個度其實三十秒都畀多你

答我啦
D片入面咁多人,
點樣捉佢而冇人見到同冇車CAM影到
定係你覺得片入面都係特務?
傳真社我一直都好敬重

但呢單嘢有幾個疑點
1. 佢話CCTV啲時間唔啱,但點解要信佢個時間係啱
2. 一個人喺幾分鐘之內戴帽戴口罩,好奇怪

陰謀論下
傳真社最近集中報導政治新聞(梁君彥劉曉波劉霞)
仲有好多係表面上針對中共監督政府,實質只屬小罵當幫助的級別
而且佢哋做嘢出名慢,呢單嘢可以幾日之內出倒
老實講我好懷疑個動機

第一點
傳真社係比對返閉路電視同真實時間個分別,還原當時幾點幾分
咩點解佢時間係啱
如果佢連呢樣嘢都錯,傳真社可以摺埋收皮

深度調查就話要花長時間做
搵舖頭攞閉路電視,睇完整理返路線
幾日內做到有幾難呀

就算戴口罩未必係佢
佢自己講四點左右離開飛龍
而家俾人影到五點幾無戴口罩係條街都行緊都解釋唔到啦

同埋識避開鏡頭先戴帽同口罩
有啲智慧都覺得有問題啦嘛?
睇埋傳說社個報導,片中人比真身瘦成個碼

大家自己比較下.

屌 呢張相變左口罩條友仲肥d

除非共匪一早預知佢當日會著乜衫乜褲乜鞋啦

否則臨時臨急去邊搵FULL SET一樣?

你都太睇少人啦掛,捉走真條友即時調包做假應該係特務機關既基本黎

又唔見依家周街有個假「李波」行緊
死雞撐飯蓋

確實係解釋唔到大費周章去扮佢既原因,
但至少要搞清楚,要調包一d都唔難,直接搶條友件衫黎著咪得囉

首先你要制服左個條友,然後要好除晒佢d衫褲鞋,條友一定會掙扎好所以要好小心唔可以整爛佢d衫褲,然之後仲要即刻畀個老臨著返晒,成個過程要喺分半鐘內完成,咁都唔係好難,唔怪得以前高登仔成日都話其實唔難啦

連登仔眼中特務應該超廢,要打暈一個肥仔搶佢衫褲都好難無人睇到下捉佢走就難既

其實分半鐘都畀多你,不過當係分半鐘,你點樣分半鐘除晒一個人既衫褲再即刻著返然後大模思樣走前提係唔俾人發現,喺你眼中特務應該係有超能力
反而想知個22個約見李家超既議員見面時可以講乜
求真一定係跟Occam's Razor,用一個最簡單直接既idea去串連所以證據,而家好多連登仔個思想上已經係痴左線,無論點都要作一個複雜但係可以將個獲扔去支共既說法出黎

又消毒

消你老母
懷疑林子健=五毛

答我啦
D片入面咁多人,

你係消毒專員

答我啦
D片入面咁多人,

你係消毒專員

肥佬打手
全部人都選擇唔同人講疑點
傳真社我一直都好敬重

但呢單嘢有幾個疑點
1. 佢話CCTV啲時間唔啱,但點解要信佢個時間係啱
2. 一個人喺幾分鐘之內戴帽戴口罩,好奇怪

陰謀論下
傳真社最近集中報導政治新聞(梁君彥劉曉波劉霞)
仲有好多係表面上針對中共監督政府,實質只屬小罵當幫助的級別
而且佢哋做嘢出名慢,呢單嘢可以幾日之內出倒
老實講我好懷疑個動機

好有計劃咁搞個no body

先唔講呢單野係咪真既
手上既資料根本無辦法去評定

但好多地方打手同平時中立既媒體突然走出嚟
出好多似是而非既片段同出咗好多奇怪既假設(我主要關注係時間上既假設)
證明打手都係估估下,兩邊都係鬥撞車

講咁多野又係想屈毛

比起事件本身
呢篇報導無論時機還是內容都好值得懷疑

傳真社之前既新聞一直做得好好
如果今次不幸為咗護主露咗底老實講真係香港既不幸

咁你覺得要質疑林子健, 應該係咩時機先去報導先唔會令你懷疑呀?

一定唔會係而家
美欺既簽名對促進聞煮有咩作用
呢個post 好多熱狗(5毛)
全部人都選擇唔同人講疑點

靜係識老屈人係五毛
傳真社之前單單報導都咁堅,可信性點都高過民主黨
如果今次傳真社報嘅係堅嘢民主黨真係收得皮

好不幸地你呢個假設係一定大機會過佢可以俾光速除衫再著返衫扮佢囉
呢個post 好多熱狗(5毛)

乜都屈人做5毛
仲有,搵到車佢個的士佬未

成個西貢cctv睇晒都唔見

果到既CCTV就算啦
傳真社之前單單報導都咁堅,可信性點都高過民主黨
如果今次傳真社報嘅係堅嘢民主黨真係收得皮

想知堅唔堅聽日民主黨自己死去果6間鋪問人攞video睇啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞