《傳真社》搜集閉路電視 唔見有人被擄走

463 回覆
83 Like 4 Dislike
傳真社
睇返大公報點解一早就可以咁肯定單嘢係假? 因為共匪自己有冇做嘢當然自己最清楚啦。
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170813/20120049

第一日睇大公報
呢份垃圾都可以拎黎講
第一時間護主係一件事
清唔清楚內情又係另一件事

警犬同政府高調反而可以證明單野流

如果係真真係高招
到底點
好撲朔迷離
睇返大公報點解一早就可以咁肯定單嘢係假? 因為共匪自己有冇做嘢當然自己最清楚啦。
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170813/20120049

其實仲有樣野我早幾日都想講,但個陣連登仔屈毛屈得好犀利
之前有人質疑佢點解俾人綁住隻手但都冇傷痕,林子健話自己都知反抗冇用所以索性唔反抗
但係我極度懷疑有冇人可以俾人用釘書機釘大脾而唔去掙扎,人一痛就會掙扎呢個係自然反應黎,我唔信佢個一刻會咁有意志可以特登唔掙扎
肯撚定係同一個人
體型,步姿,衣服,鞋都係一致

唯一唔同就係多左帽+太陽眼鏡+口罩

擺明就係唔想自己個樣曝光,製造一個"林子健本人係砵蘭街唔見左"個假象出黎
條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

要製造林子健係砵蘭街唔見左直接返屋企好似有效過戴帽口罩係條街周圍行喎你扮畀人捉左既方法係變裝周街行唔係盡快消失?

Btw cctv片段將我提既兩個可能性都廢晒,而家疑點多到喊,畀人調包一或set局自殺式炸死泛民都講唔通
香港靠連登神探
諗唔通共狗有咩動機要係個敏感時刻搞個一般市民都唔識既政治人物,比佢拎到美欺張相上大陸,我都確信佢無可能會神通廣大到避過國安交到劉霞手,佢有咩目的就真係得佢知,不過柒就梗架啦

中共唔係一個人囉
支那最多就係啲地方官員擦鞋擦出禍
肯撚定係同一個人

擺明就係唔想自己個樣曝光,製造一個"林子健本人係砵蘭街唔見左"個假象出黎
條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

要製造林子健係砵蘭街唔見左直接返屋企好似有效過戴帽口罩係條街周圍行喎你扮畀人捉左既方法係變裝周街行唔係盡快消失?

Btw cctv片段將我提既兩個可能性都廢晒,而家疑點多到喊,畀人調包一或set局自殺式炸死泛民都講唔通

1. 真係俾人(仇人,情人,中共,whatever)捉左,但係環境證據同佢既口供出入非常大,所以有以下陰謀論,注意係陰謀論,無任何證據,只係列出可能性
2. 俾中共收買,突登做d on9野玩殘民主派
3. 所以自篇自導自演話俾人政治逼害,之後去西方國家政治庇護,目的係身上有其他大獲野(欠款/其他犯法者不過未俾人踢爆),想快d走佬+犯法都唔駛引導返黎
4. 有精神分裂
5. 141俾人認左出黎,搞大龍鳳轉移事線
傳真社我一直都好敬重

但呢單嘢有幾個疑點
1. 佢話CCTV啲時間唔啱,但點解要信佢個時間係啱
2. 一個人喺幾分鐘之內戴帽戴口罩,好奇怪

陰謀論下
傳真社最近集中報導政治新聞(梁君彥劉曉波劉霞)
仲有好多係表面上針對中共監督政府,實質只屬小罵當幫助的級別
而且佢哋做嘢出名慢,呢單嘢可以幾日之內出倒
老實講我好懷疑個動機

第一點
傳真社係比對返閉路電視同真實時間個分別,還原當時幾點幾分
咩點解佢時間係啱
如果佢連呢樣嘢都錯,傳真社可以摺埋收皮

深度調查就話要花長時間做
搵舖頭攞閉路電視,睇完整理返路線
幾日內做到有幾難呀

就算戴口罩未必係佢
佢自己講四點左右離開飛龍
而家俾人影到五點幾無戴口罩係條街都行緊都解釋唔到啦

第一點,佢所謂既還原時間無咩實質理據,除咗啱同錯之外仲可以有其他可能
第二點,我認人唔叻,係咪佢我判斷唔倒,但個鏡頭一轉佢就戴咗口罩同帽,CCTV又咁啱影唔倒,感覺唔自然

至於做嘢快慢純粹陰謀論,不論一提

屌你明唔明呀
間間舖頭閉路電視唔會跟天文台時間
個傳真社個記者去攞帶睇
就梗係會對比攞帶時真正時間,同該舖錄影時間差幾多
然後去計返啱囉

呢啲嘢如果造假
是但一間其他媒體又去攞咗帶去對比對
就捉到傳真社錯
所以會錯或者特登做錯就唔係傳真社作風

咩除咗啱同錯之外仲有其他可能
我真係唔知你講緊咩
肯撚定係同一個人

條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

1. 真係俾人(仇人,情人,中共,whatever)捉左,但係環境證據同佢既口供出入非常大,所以有以下陰謀論,注意係陰謀論,無任何證據,只係列出可能性
2. 俾中共收買,突登做d on9野玩殘民主派
3. 自篇自導自演話俾人政治逼害,之後去西方國家政治庇護,目的係身上有其他大獲野(欠款/其他犯法者不過未俾人踢爆),想快d走佬+犯法都唔駛引導返黎
4. 有精神分裂
5. 141俾人認左出黎,搞大龍鳳轉移事線
呢單野真係金田一都搞唔撚掂

如果佢冇講大話即係只有呢段路出事

如果佢講大話,個動機係乜🤔
肯撚定係同一個人

條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

問題係點樣係旺角比人捉左又可以完全冇人見到
你話係後巷或者0晨冇乜人既地方比人捉都話合理
淨係呢點已經解釋唔到
諗唔通共狗有咩動機要係個敏感時刻搞個一般市民都唔識既政治人物,比佢拎到美欺張相上大陸,我都確信佢無可能會神通廣大到避過國安交到劉霞手,佢有咩目的就真係得佢知,不過柒就梗架啦

美欺張相 應該只係種說辭

反而好唔明一點 點解佢要走得咁急
林榮基咁大單都無佢咁驚
呢單野真係金田一都搞唔撚掂

太睇少金田一
蘋果仲未報既

美欺張相 應該只係種說辭

反而好唔明一點 點解佢要走得咁急
林榮基咁大單都無佢咁驚

3. 自篇自導自演話俾人政治逼害,之後去西方國家政治庇護,目的係身上有其他大獲野(欠款/其他犯法者不過未俾人踢爆),想快d走佬+犯法都唔駛引導返黎
傳真社我一直都好敬重

但呢單嘢有幾個疑點
1. 佢話CCTV啲時間唔啱,但點解要信佢個時間係啱
2. 一個人喺幾分鐘之內戴帽戴口罩,好奇怪

陰謀論下
傳真社最近集中報導政治新聞(梁君彥劉曉波劉霞)
仲有好多係表面上針對中共監督政府,實質只屬小罵當幫助的級別
而且佢哋做嘢出名慢,呢單嘢可以幾日之內出倒
老實講我好懷疑個動機

第一點
傳真社係比對返閉路電視同真實時間個分別,還原當時幾點幾分
咩點解佢時間係啱
如果佢連呢樣嘢都錯,傳真社可以摺埋收皮

深度調查就話要花長時間做
搵舖頭攞閉路電視,睇完整理返路線
幾日內做到有幾難呀

就算戴口罩未必係佢
佢自己講四點左右離開飛龍
而家俾人影到五點幾無戴口罩係條街都行緊都解釋唔到啦

第一點,佢所謂既還原時間無咩實質理據,除咗啱同錯之外仲可以有其他可能
第二點,我認人唔叻,係咪佢我判斷唔倒,但個鏡頭一轉佢就戴咗口罩同帽,CCTV又咁啱影唔倒,感覺唔自然

至於做嘢快慢純粹陰謀論,不論一提

屌你明唔明呀
間間舖頭閉路電視唔會跟天文台時間
個傳真社個記者去攞帶睇
就梗係會對比攞帶時真正時間,同該舖錄影時間差幾多
然後去計返啱囉

呢啲嘢如果造假
是但一間其他媒體又去攞咗帶去對比對
就捉到傳真社錯
所以會錯或者特登做錯就唔係傳真社作風

咩除咗啱同錯之外仲有其他可能
我真係唔知你講緊咩

我戴隻g-shock都同我部電腦個時間差一兩分鐘啦.

唔通就係因為依一兩分鐘就話我講錯時間俾人聽係講大話咩.

懷疑都要合理, 同足夠推翻現有假設先得架.
肯撚定係同一個人

條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

淨係呢點已經解釋唔到

光明頂岩岩先講完,你地講到D特工咁撚勁,
可以整個替身出黎,佢地就偏偏唔識等夜深冇人先捉佢,
林榮基都係夜晚果陣捉
想呃綠卡?
肯撚定係同一個人

條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

淨係呢點已經解釋唔到

光明頂岩岩先講完,你地講到D特工咁撚勁,
可以整個替身出黎,佢地就偏偏唔識等夜深冇人先捉佢,
林榮基都係夜晚果陣捉

可能個陣佢去緊美國大使館爆中國軍事機密
所以迫於無奈要用 X MEN去捉佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞