《傳真社》搜集閉路電視 唔見有人被擄走

463 回覆
83 Like 4 Dislike
睇埋傳說社個報導,片中人比真身瘦成個碼

大家自己比較下.

屌 呢張相變左口罩條友仲肥d

除非共匪一早預知佢當日會著乜衫乜褲乜鞋啦

否則臨時臨急去邊搵FULL SET一樣?

你都太睇少人啦掛,捉走真條友即時調包做假應該係特務機關既基本黎

用常識諗下都知冇啦啦戴帽同口罩有可疑啦
話唔係消毒你點解釋?

1,無啦啦帶帽同口罩
2, 係人多車多既地方比人捉而到現時無一個人見到或車CAM影到

邊個難解釋D?
懷疑林子健=五毛

大家自己比較下.

你都太睇少人啦掛,捉走真條友即時調包做假應該係特務機關既基本黎

用常識諗下都知冇啦啦戴帽同口罩有可疑啦
話唔係消毒你點解釋?

1,無啦啦帶帽同口罩
2, 係人多車多既地方比人捉而到現時無一個人見到或車CAM影到

邊個難解釋D?

我覺得啲真係有用嘅片唔放真好多啦
懷疑林子健=五毛

膠化啦
終極二五仔
蘋果幾時報,想睇留言

呢度仲有好多憤青

五毛
好多打手入嚟消毒
疑點好重喎
上面啲巴打講得好清楚

點解會到呢一刻都冇車CAM或者路人行出黎話見到佢比人捉

疑點好重呀, 重在佢點比人捉又冇人知呀嘛

拿,公道d講仲有一個好大疑點,就係傳真社核實左六個CCTV既時間係連貫,CCTV顯示林子健用左3分鐘行話6個CCTV既位置而傳真社記者自己都有試用正常步速黎行,大約時間係2分到2分半左右,相差左30秒至1分,但林子健喺CCTV入面睇到步速算係正常偏快
所以可能時間差係多過1分鐘

大家自己比較下.

又唔見依家周街有個假「李波」行緊
死雞撐飯蓋

確實係解釋唔到大費周章去扮佢既原因,
但至少要搞清楚,要調包一d都唔難,直接搶條友件衫黎著咪得囉

你要繼續自己呃自己, 我都無野好講

我只係想講你以即時有同樣既衫同樣身形既人好難去質疑調包呢點站唔住腳,要做唔難但係呢件事入面未搵到值得搞咁大壇野既原因
一般要搞咁多野去冒充起碼係講緊調包某獨裁者世界罪犯身邊既人去切殺佢既級數先值得咁大費周章
傳真社我一直都好敬重

但呢單嘢有幾個疑點
1. 佢話CCTV啲時間唔啱,但點解要信佢個時間係啱
2. 一個人喺幾分鐘之內戴帽戴口罩,好奇怪

陰謀論下
傳真社最近集中報導政治新聞(梁君彥劉曉波劉霞)
仲有好多係表面上針對中共監督政府,實質只屬小罵當幫助的級別
而且佢哋做嘢出名慢,呢單嘢可以幾日之內出倒
老實講我好懷疑個動機

你講動機論其實沒完沒了,最重要係個證據夠唔夠solid,將所有可能性list晒出黎
河蟹左啦
岩岩rthk話警犬連日多次叫佢提供資料都被拒絕

唔得閒,book緊機票去外國讀畫
其實 cctv 上面d時間有無得改 !? 如果比卡超同國安合作攪番掂d手尾,唸起成件事會幾咁恐怖。同埋好在意戴帽,同口罩又睇唔度眼鏡果下,好似就晒鏡頭,條肥仔應該無咁醒。
傳真社我一直都好敬重

但呢單嘢有幾個疑點

陰謀論下
老實講我好懷疑個動機

好有計劃咁搞個no body

先唔講呢單野係咪真既
手上既資料根本無辦法去評定

但好多地方打手同平時中立既媒體突然走出嚟
出好多似是而非既片段同出咗好多奇怪既假設(我主要關注係時間上既假設)
證明打手都係估估下,兩邊都係鬥撞車
仲有,搵到車佢個的士佬未
連登仔忽然咁信警犬
成班辣殺
傳真社我一直都好敬重

但呢單嘢有幾個疑點

陰謀論下
老實講我好懷疑個動機

先唔講呢單野係咪真既

出好多似是而非既片段同出咗好多奇怪既假設(我主要關注係時間上既假設)

講咁多野又係想屈毛
傳真社我一直都好敬重

但呢單嘢有幾個疑點

陰謀論下
老實講我好懷疑個動機

先唔講呢單野係咪真既

講咁多野又係想屈毛

知你想消毒啦
咁勤力,你知道真相咩?
有疑點你唔去講
走嚟講啲冇point嘅說話

大家自己比較下.

又唔見依家周街有個假「李波」行緊
死雞撐飯蓋

確實係解釋唔到大費周章去扮佢既原因,
但至少要搞清楚,要調包一d都唔難,直接搶條友件衫黎著咪得囉

首先你要制服左個條友,然後要好除晒佢d衫褲鞋,條友一定會掙扎好所以要好小心唔可以整爛佢d衫褲,然之後仲要即刻畀個老臨著返晒,成個過程要喺分半鐘內完成,咁都唔係好難,唔怪得以前高登仔成日都話其實唔難啦
九成叫完雞 驚比人認到 所以帶口罩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞