《傳真社》搜集閉路電視 唔見有人被擄走

463 回覆
83 Like 4 Dislike
邊到連貫呀,有一段片三點半
校唔準都唔會差兩個鐘呀

老老豆豆呢d CCTV 十年唔cal一次,真係可以差兩粒鐘

實務問題:cctv影到佢五點半出現證明佢講大話,但段片顯示時間係三點半,用佢無校準實際顯示緊五點半解釋,咁呢段片仲能唔能夠做證物

一諗到若果偵探故或者片話推斷犯案時間係晚上十點四十五分至晚上十一點,然後用一段cctv證明疑犯晚上十點五十分係現場出現過,但顯示時間係夜晚十點二十三分然後話段cctv無校準時間實際顯示既係晚上十點五十分感覺好fail
林子健一舖清袋
林子健一舖清袋

本身都冇人識
一見黑警咁積極查案就知林屎健老作啦
對比返銅鑼灣書店果單黑警就拖到無左影
仲有人盲撐真係腦生癌

早排我撞到林榮基大熱天時仲要戴帽戴口罩,睇見都辛苦
不過其實都一眼認到係佢唔知扮嚟做乜

上年反釋法遊行都有見到佢
第四部閉路電視設於約20米後、砵蘭街近碧街的店舖,閉路電視片段顯示下午約5時43分,該名戴鴨舌帽、口罩和太陽眼鏡的男子,轉左邊橫越砵蘭街馬路,登上另一面行人路。(註:閉路電視片段顯示為5時17分,經傳真社查證,閉路電視較真實時間約慢26分鐘,故當時應為5時43分)

傳真社其後在位於該面行人路的一間食肆,取得第五及第六部閉路電視的畫面,確認同一名男子在下午5時44分沿砵蘭街,反方向朝咸美頓街走去,他期間一直垂低頭,最後轉向彌敦道方向離開。(註:閉路電視片段顯示為下午3時27分,經傳真社查證,閉路電視與實際時間慢約2小時17分鐘,故當時應為5時44分)

第七部閉路電視屬於旁邊一間店舖,同樣見到該男子在下午5時44分出現,沿砵蘭街往咸美頓街方向走去。(註:閉路電視片段顯示為下午5時35分,經傳真社查證,閉路電視較實際時間慢約9分鐘,故當時應為5時44分)

咁樣段片仲有無法律效力
你同個官講我有有力證據證明個犯五點半出現過係現場,然後你畀段寫住四點既片話經查證實際時間係五點半
肯撚定係同一個人
體型,步姿,衣服,鞋都係一致

唯一唔同就係多左帽+太陽眼鏡+口罩

擺明就係唔想自己個樣曝光,製造一個"林子健本人係砵蘭街唔見左"個假象出黎
條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

要製造林子健係砵蘭街唔見左直接返屋企好似有效過戴帽口罩係條街周圍行喎你扮畀人捉左既方法係變裝周街行唔係盡快消失?

Btw cctv片段將我提既兩個可能性都廢晒,而家疑點多到喊,畀人調包一或set局自殺式炸死泛民都講唔通

問題係點樣係旺角比人捉左又可以完全冇人見到
你話係後巷或者0晨冇乜人既地方比人捉都話合理
淨係呢點已經解釋唔到

咁差人查案就係要搵個解釋出黎,可以一句話解釋唔到咁唔洗養佢地啦
第四部閉路電視設於約20米後、砵蘭街近碧街的店舖,閉路電視片段顯示下午約5時43分,該名戴鴨舌帽、口罩和太陽眼鏡的男子,轉左邊橫越砵蘭街馬路,登上另一面行人路。(註:閉路電視片段顯示為5時17分,經傳真社查證,閉路電視較真實時間約慢26分鐘,故當時應為5時43分)

傳真社其後在位於該面行人路的一間食肆,取得第五及第六部閉路電視的畫面,確認同一名男子在下午5時44分沿砵蘭街,反方向朝咸美頓街走去,他期間一直垂低頭,最後轉向彌敦道方向離開。(註:閉路電視片段顯示為下午3時27分,經傳真社查證,閉路電視與實際時間慢約2小時17分鐘,故當時應為5時44分)

第七部閉路電視屬於旁邊一間店舖,同樣見到該男子在下午5時44分出現,沿砵蘭街往咸美頓街方向走去。(註:閉路電視片段顯示為下午5時35分,經傳真社查證,閉路電視較實際時間慢約9分鐘,故當時應為5時44分)

咁樣段片仲有無法律效力
你同個官講我有有力證據證明個犯五點半出現過係現場,然後你畀段寫住四點既片話經查證實際時間係五點半

其實好多車cam都冇set 時間,個default 係2000年1月1日就0:00都照用,所以好多時個timestamp 係半夜但陽光普照,上庭一樣冇問題
肯撚定係同一個人

擺明就係唔想自己個樣曝光,製造一個"林子健本人係砵蘭街唔見左"個假象出黎
條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

要製造林子健係砵蘭街唔見左直接返屋企好似有效過戴帽口罩係條街周圍行喎你扮畀人捉左既方法係變裝周街行唔係盡快消失?

Btw cctv片段將我提既兩個可能性都廢晒,而家疑點多到喊,畀人調包一或set局自殺式炸死泛民都講唔通

淨係呢點已經解釋唔到

咁差人查案就係要搵個解釋出黎,可以一句話解釋唔到咁唔洗養佢地啦

差佬:肥仔講大話

發現呢兩條友....
但明明行既方向唔一樣
U turn完再跟肥仔再uturn?
我估黑警仲有片係清楚影到林子健安全離開既片
到時大家又可以恥笑班話條片唔係佢既港豬
月入80k 1q 150既cc台手足都攪到咁😂😂😂😂😂
傳真社d片最關鍵係miss左戴口罩前個50米既片
最早影到肥仔載口罩既片又好模糊, 充其量只係一個外形,衣著完全一樣既人
如果呢50米有人的左佢上車,跟手落一個預先準備好既人
咁樣可以無縫接駁, 不過可能性有d低
同埋仲有好多野解釋唔到, eg 點解無途人見到
警察拉得應該有十足證據, 例如八達通記錄證明佢搭車離開,仲有天眼見到個50米
「好恐怖,不知背後有甚麼人要做甚麼」、「通街都是我這種衣著,如果有人「造我」(嫁禍我)的話,亦可以做一個類似的替身。」

共匪又會一早知你當日, 全身上下著乜既?
臨急臨忙又會搵到個身形、身高同你一樣既?
仲要練到步姿動作同你一樣野人?

你邊位呀?根本都無人識你啦!嫁禍你把撚咩!

阿林生, 你當全香港白痴架咩!

第一次認同五毛講嘅野。

不如話成街都係媒
😱😱好似好嚴重咁 😁btw WFC

咁樣段片仲有無法律效力

對番前前後後啲人就知道係咪晌同一個時間入邊發生架啦.
肯撚定係同一個人

條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

淨係呢點已經解釋唔到

佢講嘅嘢根本疑點重重
如果唔係之前有堆屈毛黨喺度,早就推到1001啦

究竟送球星簽名相俾劉霞對支共管治安全構成乜嘢影響,搞到要大費周章當街當巷老笠佢返去玩SM,仲要喺拗緊一地兩檢呢啲關鍵時刻做咁大場大龍鳳去柴自己台?

搵人解釋下呢個logic可以點嚟
你估差佬只有幾間鋪嘅片咩,轉左出彌敦道仲多鏡頭啦,一早有料啦等你班人炒車
肯撚定係同一個人

條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

淨係呢點已經解釋唔到

佢講嘅嘢根本疑點重重

究竟送球星簽名相俾劉霞對支共管治安全構成乜嘢影響,搞到要大費周章當街當巷老笠佢返去玩SM,仲要喺拗緊一地兩檢呢啲關鍵時刻做咁大場大龍鳳去柴自己台?

之後沖涼自毀證據真係柒到冇眼睇
星期四落雨
肯撚定係同一個人

條友仲要邊行邊戴口罩

柒晒啦

淨係呢點已經解釋唔到

佢講嘅嘢根本疑點重重

之後沖涼自毀證據真係柒到冇眼睇

肥仔多汗
比人綁個時掙扎就一定出曬水
咁都唔比人沖翻個涼先
有無人權!?有無民主!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞