[露營師] 第35個Post 睇晒#1 1001記得開post

728 回覆
6 Like 1 Dislike
試下用1:1白醋加水,抹完風乾,霉菌怕酸,不過預咗頭幾次用有啲酸味。漂白水有機會漂甩啲coating

有冇Ching 用過呢款?我見佢千幾蚊 會唔會話唔夠力?
有新玩具
好難講 咪坐艇仔囉
咁即係得番馬料水條線?
佢網站今朝load唔到,Facebook就未出呢個通告。
https://www.facebook.com/trawaytw?mibextid=JRoKGi
夏天太少人搭,只係做秋冬,實蝕錢。
唔係呀, 馬料水個條唔入灣仔

但夏天唔停, 秋冬先黎話停, 唔知係咪有其他原因
最慘係以後長咀出黎無得偷懶, 要自己行返上北潭丫
除非撞岩赤徑有大飛等客啦
咁先係露營嘅樂趣
咁計行出西灣會舒服啲
無左灣南船, 應該更加多大飛長駐赤徑
而家都唔平,冇咗競爭,大飛應該會加價。
唔單止加價。水警一巡就冇大飛,都好難預有冇得坐
上年搭 $300 包船
依家唔知價啦
如果買果隻銀面料既天幕,一定會推薦你幫襯Explorer Outdoor Gear

支支支成日話人抄佢,話自己多年前(可能有10年前)已經用左呢隻材料,周圍話人抄佢扮原創,但事實係當年支支支用果隻料係勁快就痴手,又甩coating,完全用唔到,根本係垃圾,然後佢自己都知咩事就冇再用

係後來疫情果陣explorer 開張,D 天幕係用果隻六角銀面料,但係explorer 用果D 布又冇痴又冇甩coating 。Explorer 話隻料係廠商近年改善左,佢試過OK先用黎做天幕,話D布都唔知經過幾多代既改良。

但後來被支支支單打佢抄野同用人地當年D 野扮新物料,佢先出左篇聲明,話番件事俾大家知,我好記得佢講就係蒸氣機一早就出現左,只係以前一直都係垃圾黎,後來瓦特成功改良蒸氣機後,先至可以大規模推廣,咁你話瓦特係咪copy cat ?

同埋Explorer 都好直接咁講,D 布係間布廠出既,改良又係間布廠改良既,亦唔係某香港公司負責技術研究,大家都係買現成材料黎用,有人自己買左第一代既垃圾唔講,現在見到人地有新技術出左黎又唔抵得,仲可以話人地抄佢

我想講explorer 老闆真係良心商人黎,唔好講價錢貴定平(雖然佢試過平到俾人投訴),都可以話佢有時D 款式偏少,但佢話佢賣得既產品大部分都有用緊或用過,係佢都覺得OK 先拎出黎賣
同埋你問佢野佢真係會耐心答你,唔會呃呃氹氹咁呃你幫襯,仲有好好既服務態度,舊年PMQ市集真係可以雙手拎住件貨,等我袋番晒D 錢同單,再遞件貨俾你講多謝晒,唔知以為我買緊隻勞
(最多係試過漏我單,但一搵佢,佢就會道歉同即刻跟進)

佢話之前正職同讀書忙,潛左水一排,呢排又開始出post 賣枱板,呢間野我係真心推薦既鋪頭黎(特別係新手),希望佢唔好咁快執笠唔玩

利申:曾經被佢教過山藝同攀石,真。打手同用家
唔貼link 費事太出面,有興趣自己上佢FB 睇篇聲明

Thx 兩位師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞