[露營師] 第35個Post 睇晒#1 1001記得開post

728 回覆
6 Like 1 Dislike
今年剩係休左7月鬼節, 咁岩屋企有新成員行唔開
岩岩個WEEKEND玩完荃錦
荃錦係幾涼

只係有次5月去露, 特別多蚊
我果日一達蚊爛都無, 平時都好野蚊
第2朝要早走落山飲茶先揀個計埋車程都係半個鐘返到市區的官SITE
夜晚夠涼GA啦, 無風都25, 如果去當風位應該都要帶多張被
咁就好, 可能因為個次我落雨
荃錦夜晚仲有冇飛車?之前去,嘈到冇覺好瞓
點會無, 不過人少左車都少左
你預點幾打後先會靜
不過第2朝7點未夠晨運客會黎叫醒你
都唔算話好易反
Helinox啲設計係比較包啲所以你基本上係成個人座咗落去
Savanna chair我試過縮起埋瞓覺都好舒服
你指金仔?金仔好抗風㗎
以前啱啱玩有隻freestanding既營,露過幾次,我自己又閪,鐘意擺係風口位,搞到吹到條骨都攣埋

之後換左用金仔,暫時都未發現支pole有攣,但係就算pole攣最多都係換過支就搞掂,冇freestanding咁煩

香港日本都有
啲朋友話荃錦啲木有木蝨,真嗎?
無GA貪方便, 5分鐘唔駛有車坐走人 近市區, 第2朝要同屋企人飲早茶先揀
認真講, 訓木版就算我用充氣墊都覺得硬 草/泥地永遠先係最好FEEL
所以我照鋪膠先起營 訓覺個袋都唔敢放前廳
好彩第2朝起身係隻堂狼係前廳
好多官地X位都有德國小強,因為背囊我放內帳之外,周不時帶一兩隻番屋企,一收袋就會走出嚟,郊外啲小強冇市區啲爬得咁快,見到即殺。
咁驚?又木蝨又甲由

我上年2月行全走瞓左一晚又唔覺,不過可能我係天氣凍
天氣凍就應該冇嘅,我係春天去,起身見到三隻
我記得荃綿既職員話全走既比例男仔好少,女仔多過男仔,叫我地男仔唔好輸比女仔,不過唔排除d人唔入荃綿札營既
要book有啲煩,同埋木地板始終冇乜feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞