[露營師] 第35個Post 睇晒#1 1001記得開post

452 回覆
4 Like 1 Dislike
有#5 有#2
認真#5 當冷氣被 #2當真羽絨
我183 都夠長嘅
snow peak匙叉 sct-004定sct-125好d ?
kymit個r值唔啱標準,要睇佢啲細字
之前試過125畢液體會漏
果枝根本係叉嚟,個匙位係俾你食啲有汁嘅意粉

004果枝先係傳統嘅匙叉
演算法send咗呢條片俾我
我係咪俾Google監控咗

https://youtu.be/JIxsADIH6Fk?si=QmupRCihUQHmb08c
SCT-004比較好 真係可以當湯匙用下
但以食脫水飯黎講有少少短

脫水飯黎講,我鳳徑全走用左呢個,超短身,難用
但係信仰搭夠
兩隻都有
基本上就係一隻叉一隻匙羹

我嘅用法係如果其中一支唔見咗都仲有第二次做後備
依啲真係睇個人喜好 用得順手同接受到就得
我自己就用摺得埋個啲 方便放埋係pot入面
背囊 大家會點揀
1) Gregory Baltoro 65
2) Osprey Atmos 65
3) Mystery Ranch Bridger 65

二人多去政府場 要揹大份
5-6人多去私人場 會揸車

Gear:
Nemo Aurora 2P
Soto 蜘蛛爐
Snowline M4 櫈

各位ching 請出招
自己試既感覺最實際
想請教下
如果0度以下,約-4度,我2張羽絨睡袋加埋入面着利工民保暖衫會唔會影響到保溫效果?
定係應該內膽+睡袋+sol 好啲?
All in Osprey
Atmos 65 要揀AG版
兩個睡袋加埋無問題呀
之前去歐洲camp我都係2度羽絨睡袋加10度用climashield apex睡袋疊埋用
https://www.phdesigns.co.uk/what-is-sleep-systems
爭鮮呢個真係冇諗過
我自己最懶就係拎麵包入去直接食
一條生命麵包可以食幾餐
已經有chair one,想再買有得枕住個頭既 Chair two 定 sunset好?
我兩張都有,Sunset成張高啲,凳腳長啲,凳身闊啲,如果腳長坐sunset會舒服啲
但又要就返張枱
https://www.facebook.com/share/p/FpS81Th9SLxd5mPb/?mibextid=WC7FNe

喺正大路隔離開營真係自己申請俾人抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞