王家衛“繁花” 竟然冇人睇?

462 回覆
87 Like 145 Dislike
係,爺叔以前應該係六親不認,心狠手辣,仲要成日行灰色地帶,所以先攪到要坐成廿年咁耐
邊到有預告睇?
傻寶準備跳黃浦江
香港有咩途徑可以睇到?
騰訊視頻電視劇
上網睇,免費又得,畀錢又得,獨播庫、騰訊
阿寶唔係冇能力,不過冇爺叔幫手,應該死咗好耐
youtube都有啦
(曲線) 比個初戀飛撚咗就食咗屎咁, 啲臭雞唔要唔要都罷, 汪小姐有情有義都唔撚要人, 仆街啦去
睇埋如懿傳同慶餘年
辛芷蕾真係無得輸
海棠朵朵
北齊聖女
27集又係好王家衛
似乎雪芝同李李好多戲係佢自己手筆
可能電影版就係講翻愛情故事
刪走創業果堆
電影應該係事業比較少,主要都係感情
炒股片段, 同好多炒股電影電視劇冇咩大分別, 都係高速剪接, 好勁配樂, 拍到好緊張咁, 好勁氣勢咁
但到左李李,雪之往事感情, 就係王家衛FEEL

但我唔想睇炒股+商戰, 我要睇王家衛拍感情
炒股係咁拍啦,唔通拍同股票產生感情,影住個價位一分鐘,男女主對望,然後叫女主記住個價位,世界凝結,但係周圍啲人行嚟行去
睇多次25集汪小姐深圳歷險記完全係弱智, 懷疑連編劇都係第二個人

- 元旦話機票緊張, 香港台灣老闆要由上海去深圳再返去過年, 戇鳩過年係農曆新年二月,冇廠佬老細會喺元旦走人除非冇生意做, 同冇香港台灣老闆會飛深圳, 全部直飛香港, 台灣佬就喺香港再轉機

- 後尾都話有機票, 汪小姐揸車出去有幾耐啫, 已經話在路上, 你架車係變形金剛大黃鋒呀, 就算搭綠皮火車都絕對畀自己揸車去深圳快

- 94年冇gps導航, 非職業長途司機, 想上海兩日到深圳係發神經, 經湖南落去廣東行107國道, 94年 107國道係乜嘢?高速都唔係, 小部分有油柏路, 大部分混合泥石路, 你開到五六十咪已經好好

- 深圳比較小紡織廠, 大部份喺廣州,東莞, 佛山好唔好, 仲要間廠喺蛇口, 編劇好後生唔知咩叫二線關, 入深圳寶安區,羅湖區, 同南山區係要申請邊防證, 提前搞都要申請幾日, 蛇口係南山區

- 七彩服裝廠話自己六千人工人, 你老味, 六千人嘅廠係超超超超大廠, 做你嗰廿萬牛仔褲直就係蚊型細單, 重話搶大單, 26集仲要話賺得9皮嘢, 變成業界神話我屌你

- 汪小姐應該身無分文, 連首預付款都冇邊個同你做貨, 出嚟講兩句“信我啦” 就搞掂😂😂😂
以前申請去深圳就等於申請去香港,好麻煩,唔係臨時話去就去,冇邊防證入唔到市區,要搵蛇頭帶路偷入去

如果去東莞汪小姐應該唔知畀人強姦咗幾多次,九十年代東莞有嗰好出名收容所,亂捉人入去,女人成日畀人姦,以前廣東省、其實上海都係,週圍都捉啲盲流,冇暫住證嘅人
所以我估炒股,根本唔係王家衛拍
樟木頭收容所, 真係集中營咁上下嗰時啲工仔先幾百蚊一個月, 一落到去你根本都冇錢申請暫住證, 結果搵工好似二戰猶太人咁,一入到去收容所有錢嘅就幾百蚊出返嚟, 冇嘅就搵人嚟贖你, 再冇嘅就就喺入面住一兩個星期, 仲要有轉倉即係由一個收容所轉第二個收容所又收你一二百蚊 問你死未
香港有無啲platform可以用電視嘅途徑睇
畀幾十蚊騰訊有4k高清再射落電視囉
還有「杜比視界」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞