王家衛“繁花” 竟然冇人睇?

462 回覆
87 Like 145 Dislike
唔係睇呀,係參加演唱會呀 offtopic我呢道唔貼圖喇
https://www.facebook.com/photo/?fbid=894471709277583
見到了, 嘩~ 肯定又比人話藍絲演唱會大集匯
香港觀眾都有觀賞能力較高嘅。
理屄得佢咩 同埋有我yumi windy
我由頭到尾睇過3次,第12集及其他精彩段落無數次。
最可惜係拍撚咗第二輯,完全垃圾,搞衰個名
PC 比班妹妹仔見識下
都可以一看嘅。庭生死𠴱幾集都簡中重溫。

媳婦千里沼沼攜孫趕回來欲見最後一面,一入大門就聽到「蕭氏庭生回家囉」,家僕將衣冠拋飄起,加上配樂,好感人。

仲有佢死前於庭上與皇上交心,剖白;回億前塵,向兒子交代後事;皇上親臨長林府拜祭行頓足禮......。
夜風中同一生何求點解唔用返原唱

翻唱夜風中把女聲好鬼無feel,仲要係咁播一開始聽把聲以為係客串既鄭希怡唱,後尾搵返原來係搞衰dusty bottle嗰條女唱
應該同環球 deal 買版權嘅合作計劃, 曾比特都唱咗兩首
再回首爆炸頭勉強算carry到,一生何求就真係麻麻地,好彩播得一次

btw呢套劇之後好似會有國際版,唔知會唔會重新剪過,李李最後自首再出家做尼姑真係接受唔到,仲要係用vo交代,最後一集連影都無
其實李李應該係洗錢成功全身而退會好啲, 而家呢個結局係跟返小說, 不過肯定咁樣過唔到大陸審查, 仲有睇返鮑德禧話佢唔係太滿意個調色效果, 佢話後期做得好趕, 30日做曬30集, 同埋佢因為有第二套戲所以佢全程冇跟後期調色 , 佢話國際版應該會重新調過.
珍,一生何求佢把聲唔係好襯

睇其他演員嘅訪問,其他演員有講到,王家衛仲有係剪片房剪緊片
我都希望有另一個ver,再調色又會有咩唔同,再剪多次又會點剪
將阿寶剪成a先生,倒敘法講返至真園同李李既故事
三個女主角都拍得好靚

係日本既玲子就最啱口味
想有爺叔前傳
一生何求起歌個下毛管楝
馬伊琍後生20年成個日本妹咁

佢啲戲好考演員啲演技
但作品又唔係話出奇咁好睇

好似一個大廚用最好材料整左碟一般好食既野咁
臨尾商戰唔係好睇得明
唔難明, 芥末強想打死阿寶啫, 點知強制平倉前麒麟老嘢入局接曬寶總批貨, 南國投第二轉想地板價接貨然後再炒返上去, 要記得佢哋係高位入貨
套劇係唔係本身有吳亦凡
高買低拋逼寶總平倉(西國投融資立約)然後低價執屍…貨源歸邊
但我攪唔清強總係為A先生報仇定係玲子被搶走
王家衛戴黑超姐佢唔係盲㗎喎
結左婚仲邊有紅顏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞