王家衛“繁花” 竟然冇人睇?

462 回覆
87 Like 145 Dislike
植入廣告都有埋?
俾你講到 唔係好想睇tim
植入廣告完美溶入劇情 , 你唔會 feel 到係廣告
王家衛拍到辛芷蕾勁靚
玲子先正, 勁有女人味
小汪!
小汪眼鏡look最正
性格勁出,可惜硬頸,夾唔到胡歌
辛子雷反而係最重情嗰個,內同外都最夾胡歌
玲子,最憎佢,小女人貪小便宜
玲子先係有情有義, 係咪未睇到後面集數
睇完一排,佢後面做過咩?我淨係記得佢同強總有瓜葛

佢個樣就本身係師奶,升咗lv都同另外3個(仲有杜鵑)都差都一截
支持小汪 胡歌代佢俾人摑一巴之後 返黎攬住胡歌但下一秒就推開佢
心碎得黎又敢愛敢恨
有冇人覺得胡歌有D神情/角度似古天樂初出道嗰陣?
小汪人設好, 眾星捧月傲嬌大小姐, 又四眼娘, 一定最多人鍾意嘅角色

玲子40歲中女, 口硬心軟, 但係佢角色最複雜最難做
陶陶條線其實幾好 最尾先認真睇到芳妹
我反而覺得寶總d戲有年輕鄭少秋Feel
強總有年輕萬子良Feel
仲有陶陶個樣有少少少少似王傑
可否問下第幾集開始封神?
係咪14劇開始?
我睇咗頭兩集,暫時啲配樂好出事
第四集已經漸入佳境
珍珠耳環事件開始全部封神

汪小姐“執迷不悔”
阿寶初戀“偷心”
玲子的“東京愛的故事”
香港重遇初戀“隨緣”

阿寶第一次去玲子屋企食大閘蟹同天台戲
夜東京f4珍珠耳環事件鬧交戲
玲子決定斬欖嘅夜東京分手戲
玲子堎紅分別戲

連配角都有情有義有血有肉
淘淘夜晚街頭唱“我是一隻小小鳥”同醫院回歸家庭戲
盧美玲係金老闆失足墮樓“一生何求”
金花同小汪師徒情, 送郵票簿嗰度喊到9彩
範總同小汪深圳歷險記, 有千帆盡過, 回歸平淡, 江湖再見
小男人, 佢真正回歸家庭, 有愛先“見到” 芳妹, 平時佢都係逃避家庭 ~所以“芳妹” 缺席
終於睇完 我覺得如果係電影 汪小姐創業同炒股上市唔會拍出來 只會用對白交代 但因為係電視就會拍晒
所以好多人覺得比較拖
比起強國垃圾劇郁下就 5-60集, 重要拖戲垃圾劇情, 繁花一集內容等如啲其他廢劇3-4集, 已經好快同緊湊
其實成套三十集已經叫唔拖 當中三十集玲子最後同范總江湖再見拍到幾王家衛
佢比狂飊更好 始終黑超佬拍懷舊情懷根本唔會衰
票價?
狂飆其實睇一個張頌文, 製作上同王家衛冇得比
成套劇都好好睇,諗住重睇多次~
唯一覺得最牽強係『玲子同強總原來一早就識』
你係第一個講繁華嘅人真心冇人知呢套野
支劇連登冇人睇, 其實我都係睇王家衛, 但強國依套劇爆到九彩, 一向食開屎突然有滿漢全席咁高級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞