王家衛“繁花” 竟然冇人睇?

462 回覆
87 Like 145 Dislike
禁多左下回覆
你上連登講大陸劇 預咗俾人反

我都係俾王家衛個名吸引睇

啲鏡頭超級王家衛 已經值回票價

一開頭難入口啲 慢慢睇都ok好睇既

胡歌係靚仔 但係始終冇朝偉個隻氣質
本身唔睇陸劇,但王家衛就算

其實胡歌都幾好,但梁朝偉本身影帝級,冇計
男主角既top 好難有比得上 既男主角既top
same
胡歌都係未夠火候 有啲太油膩
不過都叫不過不失

三十集電視冇得好似電影咁精雕細琢所以整體都係爭啲
不過睇到王家衛拍嘢思路已經執到
睇完幾期待佢拍港劇不過應該冇乜可能
批評話唔似,應該冇經歷過上海九十年代初,當時嘅黃河路其實就係小香港,啲霓虹燈隨時誇張過電影,條街冇乜街燈係靠霓虹燈金閃閃照光成條街,為咗還原條街,佢哋搵咗當年做霓虹燈嘅老闆,而家做咗電影公司老闆 1:1還原當時啲燈牌
香港邊有老細有錢畀佢拍劇集
呢套嘢拍咗五億喎香港邊度有咁嘅投資
呢套劇啲女全部正過男角色 有如一代宗師官二一樣, 14集前汪小姐最正, 直來直往, 又辣又甜嘅小姐姐 17集鈴子東京愛的故事, 萍水相逢愛情故事直情有返“重慶森林”嗰種怦然心動直擊心靈都市戀愛feel
https://b23.tv/ICPou5B

王家衛搞呢啲若即若離, 曖昧男女感情野真係最撚高手, 汪小姐行開咗又突然沖埋去攪住阿寶 , 一秒後理性地推開講句對唔住示範咗點樣拍霸道總裁同甜妹
點止五億,係搭個黃河路用咗五億
真係王家衛先玩到,仲要玩捉五六年
留名先 y
上網打「獨播庫」免費睇,上海話版本都有。或者開優酷會員睇
睇錯,好似係開騰訊會員睇
香港無乜人睇同識欣賞
套戲 相當吸引 年頭有狂飈 年尾有繁花
每個角色人物都有引人入勝的故事經歷,bgm又加分
頭3集悶少少 打後已經入直路
可惜得返10集左右
睇到18集應該大概感覺有最少70%係黑超佬親自抽刀, 有啲配角劇情同埋啲攝時間位就應該執行導演搞掂, 總體都係高質

呢套嘢完全係純愛戲同啲工業糖精, 垃圾甜寵劇,霸道總裁溝女戲唔係同一個層次, 唔駛死人冧樓, 絕病嘔血, 都拍到有強烈戲劇衝突, 唔使上床打茄輪除衫曬波, 都有熱烈又奔放嘅感情戲, 胡歌角色阿寶好人到不得之了, 啲女拍到極吸引, BGM 又中到不得了, 啲四五十歲成長於八九十年代嘅老嘢一定係勁鍾意
睇嗰啲「行路」劇就知係王家衛標誌性嘅代表,真係值得睇
估唔到王家衛拍炒股
內核都係男女多角戀, 遺憾, 若即若離式愛情故事
我都明, 好似東邪西毒表面係武俠 , 一代宗師表面係功夫
想睇下王家衛教大家炒股大時代咁
王家衛從來只有一個主軸,就係人與人之間嘅關係
係,但一代宗師演員知道功夫係表面,都要認真學,張震練8極拳練左多年仲比賽,胡歌有冇認真研究下股票?
21集唔計夜東京個PART, 真係成集炒股
22集 寶總至真園等李李同車李李訓個PART 真係好王家衛STYLE
我要汪小姐呀, 可惜已綠盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞