王家衛“繁花” 竟然冇人睇?

462 回覆
87 Like 145 Dislike
希望個ending唔好爛尾就得
樓主滿口支語不如考慮下返微博知乎小紅書?
諗多左........
爺叔背景好神秘,倒賣香煙要坐廿年?第一次畀個號碼阿寶要升就升要跌就跌,同港商大佬係結拜兄弟,我越諗越覺得阿寶最後都係靠爺叔,隨時爺叔就係麒麟會大佬
26集 好唔掂
睇完真係消化唔到
傻寶都係爺叔保護傘底下成長嫁渣
無爺叔仙人指路 老早佢撞左板啦
寶總大樹好遮陰啊
至於爺叔睇落似舊一派人,在提藍橋坐監,做事為求成功 不擇手段,從金科睇佢唔順眼窺見到為人作風,另外江浙滬一帶關係網都好大,但做唔成牛仔褲張單令到佢被信任的人背刺,可惜,傻寶重情重義,對佢黎講排骨年糕從來不是生意
高走低開
繁花仲有電影版
有骨氣就唔好渣傻寶架新車
文革時期年代“投機倒把” 罪係可以無需審判即時打靶所以爺叔入得去早仲話可以坐下監出得返嚟

另外betty都直情係跟屋企人跳河自殺啦, 就只係因為佢屋企成分問題資本家出生
80年代初仲有流氓罪 唔少女同多人扑嘢畀人舉報或者發覺係要死刑架
其實都唔係揸唔揸車有問題, 依集真係太多漏洞, 大佬週圍都係機場或者去咗深圳,佛山或者廣東省內搵個機場有機票就買已經去到啦, 落地再求其包車落深圳好難咩, 呢度劇本唔係好驚得起推敲
電影版唔知拍撚完未,又要等357年
真係好靚
前排睇套 古相思曲
夠膽講近幾年最好既古裝劇
個女主好戲到
大陸個邊話已經拍好左,左剪右剪啲餸尾就係套電視版 ,預熱電影版的預告
聽講由頭睇又得 由尾睇又得
唔係呀嘛,左剪右剪啲餸尾咁高質
好似話係電視版結局搬上去電影
應該係呢幾日先更新大結局?我都係睇到25集咋, 後尾越來越多風格好唔match, 應該唔係王家衛拍
知得太遲,上星期才已開始睇!真係好好睇。
睇返making of 黑超佬話其實原本係23集, 後尾先加到去30集暫時咁睇去到20集都非常高質,後面個別集數鳩鳩地, 希望ending冇炒就好滿意
師兄……90年代啊,仲要近元旦,只可以吐槽汪小姐經驗不足
直接bb睇
好撚好睇
汪小姐落深圳條線真係膠膠地之外
李李同A先生跳海嗰段真係好淒美啲對白都好王家衛feel, “除咗教訓, 要忘記都忘記吧” / “要記得我會記得, 用我自己方法”
啱啱出咗預告,原來真係咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞