王家衛“繁花” 竟然冇人睇?

462 回覆
87 Like 145 Dislike
郭敬明就唔好獻世啦
之後個d認真場面會演唔到,配角描寫得都好細緻,好有味道
好多配角係素人
26集仲要話賺得9皮嘢, 變成業界神話我屌你

汪小姐係靠外貿人仔跌嚟大賺
Wahhhh diu

玲子後生咁索
用左3星期終於追哂
呢套劇好出色
最後5集睇到個心那住

大陸劇對上一套覺得好睇係狂飆
狂飆, 後面爛尾, 同埋都係睇張頌文, 同埋部分演員比較出色, 劇本,攝影,剪接,音樂,道具,服裝同繁花差幾個級別
最近追左廿集 好撚出色 個故事張力已經營造得好好 畫面轉折 同埋 鏡頭藝術感足而不造作 真係得王家衛先做得到

剩係講南方投個強總 同阿寶係至真園第一次食飯個幕已經好撚屈機 個種張力

未計第13-17 集講玲子個種心理轉變同成套劇個個轉捩點
係王家衛先拍到嗰種細緻, 清新脫俗, 點到即時嘅愛情, 連嘴戲都冇, 但係表達嗰種愛而不得嘅感情
呢套似科幻片....90年代可以幾個個體戶玩曬?你當啲黨死架?幾個老法師?屌你老母,法乜L嘢師?老黨員啦,屌你老母。成套劇都係尻up。
電影角色要用靚女,現實人物個樣,雪芝講到明係乜乜路一支花,咁一定係靚女黎
但汪小姐隨時係暗瘡肥婆或者大機會普通路人樣
阿寶果到,你睇返佢同爺叔有講過,以前佢要睇住好多隻股上上落落搵機會,以後佢係想只睇一隻服飾城

阿寶唔止要賺錢,係想自己做埋莊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞