傷風/流感/Covid RAT+ve/確診圍爐區(164)

874 回覆
11 Like 4 Dislike
咳到傻未試過咁辛苦
Covid?
喉嚨痛左成個月 依家變左淋巴痛.. 睇咗幾次醫生都好唔返 有冇師兄試過
仆街 10月中完Flu A
宜家到Flu B
想問下Flu B係咪都係食特敏福先得?上次食完勁快好返,係嘅話又5舊水我真係太weak了
我尋日買咗6合1驗,中咗Flu B,條線係好淺色下,但都睇到
我聽過出到6合1了。
其實我覺得唔准,出到幾多合1係度呃人。
中covid啦,反覆發燒,宜家隻病毒進化到係燒完又燒,變左種
戴返口罩啦,唔好信班專家講咩免疫債。
快d睇醫生,祝早日康復
世衞警告新冠病毒仍為大威脅 西班牙全國醫療機構恢復口罩令
https://lih.kg/3598608
呢排好多人中咁
最新監測數據顯示,本地 2019 冠狀病毒病的整體活躍程度明顯上升。
最新監測數據顯示,整體流感活躍程度持續上升,並超越季節性基線水平,顯示香港已進入 2023/24 冬季流感季節。
https://www.chp.gov.hk/files/pdf/covid_flux_week1_11_1_2024_chi.pdf
呢啲邊度買返嚟check?
多謝你真係要戴口罩,保護自己
想問下特敏福係咪私家診所先肯開?公立門診有冇機會開到
又中第二次武肺了今次比第一次輕微好多,今次只有痰同鼻水鼻涕鼻窒,其中最辛苦都係同第一次一樣,鼻竇位置腫脹好似火燒咁辛苦
公立唔會開,除非小朋友高燒唔退入醫院會開。
藥房有得賣。之前3合1,宜家出到6合1都有,但覺得冇用,唔准。
上星期五開始喉嚨痛, 即日收工睇醫生都未 +
星期六先測到,今日再測好淺色

第一次中covid
辛苦到pk
舊痰塞住咗喺上面幾日
舊痰一想sur落喉嚨少少咳出嚟
又忍唔住咳返上去
呻又呻唔到
把聲仲沙過啲煙剷
食咳水又無用
2個月中2次,冇做快測所以唔知中咩,但喉嚨痛到比刀割咁,有冇方法舒緩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞