傷風/流感/Covid RAT+ve/確診圍爐區(164)

874 回覆
11 Like 4 Dislike
早期咳得好勁(有晚咳),喉嚨上方痛,關節痛,灰綠色固體痰,鼻塞,睇完醫生食抗生素醫好大部分病徵。完全康復過一排,但係一休息唔夠,喉嚨上方又又會痛,朝早d灰綠色固體即刻出返黎,個喉嚨上方長期好似有野黏住咁。依4個月已經loop左3-4次
宜家covid係咪好犀利,睇中醫調理下
想問點book HA Go個遙距診症?
搵極都冇制可以book
有冇好介紹?頭痛到起雞皮,嗰種由耳仔痛上去嘅痛真係未試過 cls病毒
8卦問你係香港中定係外地中?
你俾中醫睇下你飲中藥定針灸,covid會攻擊神經。
仁濟醫院中醫幾好。
病完有d後遺症, eg行路飄、攰、頭痛,大家係咪偏向睇中醫?定係可能有啲毒未清晒 睇西醫會好d?
中左Flu B
岩岩去左睇醫生 佢開左xofluza比我
有冇人病完全身痕 R到起水泡
食抗生素,殺左d菌,雖然殺唔到病毒,之後睇中醫調理返,你到時問醫師洗唔洗針灸。
我香港中…冇諗過啲病毒咁犀利
covid 喉嚨痛 痛咗成個星期
問醫生處方 covid口服藥 係咪唔易?
D病毒傳晒入香港,其實封果3年病毒最弱,d人巳為感冒。當一開關,病毒愈傳愈勁,唔會減弱,Take care,冇特效藥食以後靠自己頂,我美國個表姐話食完好快好返冇後遺症。
唔會俾你,只係長病病患老人家冇,入公立醫院老人家都未必有,睇私家醫生老人家會俾。
大陸人黑市高價買covid藥。
係咪無左
我岩岩中左招都搵唔到
而家book左普通科去睇
我估係啦 最後都係去左診所睇
唔該Ching

咁睇嚟 睇醫生都係冇用
冇架,醫生開抗生素俾你,我上次食到第3日止左喉嚨痛,但成晒成個療程啦。
你都快d睇醫生,再唔理,腫晒個扁桃腺含膿就麻煩
有無人中完流感之後出現咗啲後遺症🥲
我中完之後覺得個人好虛,好似啲血成日唔上腦咁🥲
有,全身無力,面青青
我又係 好返行路有時仲係浮下浮下咁 原來咁多人有後遺症
你呢啲算少事,有人發低燒,喉嚨腫到成個月唔退,今次攻擊喉嚨,肺比較多。
有!今日一返返工頭暈到想嘔,精神好差,成身軟奶奶行步路對腳都冇力,可能又要請假唞一唞
身體要緊,健康冇左乜都做唔到,去睇下中醫,食有營養野多瞓覺休息。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞