傷風/流感/Covid RAT+ve/確診圍爐區(164)

950 回覆
13 Like 5 Dislike
清除人口計劃未停止過
我今日去普通診所睇話有特效藥但因為易有副作用唔敢開比我
叫我食完感冒藥唔好先食特效藥
用六合一, 全部一條線
用舊個啲, COVID 兩條線

即係點? 快測過期係咪無用?
非合資格人仕, 特效藥$6000, 好貴
我屋企cov快測都過左期 但check到2條線
再用reagan 6合1 2次都係cov有2條線
試下上試多幾個牌子
邊間診所咁好有特效藥?
中左5日內食最有效。
快測過期都一樣check到,我試過。
邊住牌子?輝瑞定係默沙東。
仲貴過大陸美團,1800人仔
醫生為左賺錢先開特效藥。
大陸嗰啲係印度翻版

合資格人仕其實可以睇下面醫生攞特效藥, 政府補貼唔駛錢
https://www.coronavirus.gov.hk/pdf/tp_pd_antiviral.pdf

後生就要俾$6000, 仲要未必開俾你
中左Flu A+扁桃腺發炎, 辛苦過COVID 好撚多
食退燒藥完全無用,狂咳,作嘔,流鼻水,個晚差d以為自己會死
醫生開左xofluza同Curam 食完之後一日好左好多 燒退左,無流鼻水
但喉嚨同咳未搞掂
知唔知中咗covid睇政府街症開幾多日病假
中招流程:

有第一個病徵起就即刻用三合一/五合一testing kid做test 自己做平過係診所做好多

如果係covid其實睇醫生都慳返 飲多啲水 betadine 訓多啲

如果係Flu A/Flu B 打電話落診所問有冇xofluza 因為xofluza係最新嘅特效藥 唔係間間診所有 食完xofluza訓一覺就已經好七八成
呢啲手尾要搵中醫搞
仆街
十幾日前個廣告呀
仆街每年5月都中一次COVID
第3次
第二次中, 症狀比第一次中有輕微咗
次次搭車返工放工都聽到有人狂咳, 一個咳完又到另一個咳
其實係咪佢地已經中咗但又照番工
咁樣搞發, 唔怪得會傳播未停過
你睇下個死亡率咪知發生咩事囉
宜家學校退左燒可以返學,發燒都有人照返工啦,傳播鏈咪多左。
The positive percentage (10.63%) was above the baseline threshold of 9.21% but was higher than 9.77% recorded in the previous week (Figure 2.2).
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞