傷風/流感/Covid RAT+ve/確診圍爐區(164)

950 回覆
13 Like 5 Dislike
巴打, 想問你呢排點? 我呢幾個月又係朝早會有淺黃色痰, 但除此之外,其他咩事都無
都係朝早起身一定會有淺黃色痰,整體都冇乜野,係3月果時中過第三次covid,不過症狀好輕微
屋企人中完甲流都係好虛
衰過中肺炎
病到要入醫院 真係第一次
甲流真心恐怖,大人都可燒到39度幾,啲𨶙屌病咗都周街去又唔帶口罩,傳到周圍都係,人間垃圾嚟
多得部分連登仔周圍屌人防疫撚 苗撚
以前明明病咗要戴口罩+留係屋企係社會共識黎 宜家啲人就覺得我唔戴先係型 戴咗就係weak

同埋好多人就算合資格打流感針都唔打
明明流感針打左幾十年極安全 同Covid 針唔同
係,以前中流感一定帶口罩同唔出街,但係呢兩三年啲𨶙樣反而返轉頭唔𨶙帶
想問吓而家仲COVID可以攞到幾多日病假
依家搭地鐵
成日遇到隔離啲人輪流乞嚏咳
好多仲要一咳好勁痰聲
好似交響樂咁....好驚
正常有4日
Covid keep住38度3日,食藥就唔燒藥退就燒返洗唔洗去醫院
本身唔知醫生開幾多日,但係診所輪候既時後聽到姑娘同攞藥個女人講依張係5日假紙,之後到我睇醫生既時候醒水膽粗粗問可唔可以5日病假,佢又ok
中左甲流,訓左幾日都未好轉,咩品種黎痴線
有無人中左會嚴重失眠
好想訓覺啊啊
食藥都唔退燒先要
呢個po有個人試過嚴重失眠到day 10食褪黑素先瞓到
咁癲....又病又訓唔到想好都難
快睇醫生食特效藥啦。
有試過,食褪黑素試下得唔得。
有冇食特效藥?我都啱啱中甲,冇燒,有頭痛喉嚨痛,同埋個人攰到唔知點形容
第4日退咗無咩病徵係得發燒,依家退咗兩日但成個人on99咁
第一個醫生俾普通感冒藥(未知係甲流),過兩日發高燒,轉第二個醫生開左特敏福。訓左喺床足足三日,行幾步路都無力,屋企人都問駛唔駛送院 … 第一次新冠都無咁差
中第二次,dklm,無乜症狀,無啦啦流鼻水驗下就知瀨野
飲排毒清肺湯去左身體d毒,調理返身體,祝早日康復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞