結咗婚生咗仔 人生就好似定格了

496 回覆
986 Like 237 Dislike
邊個湊小朋友?
我生之前我朋友俾咗句忠告我
佢話生小朋友,會有意想唔到嘅開心,同時會有意想唔到嘅煩惱,個人認為真係好撚中。雖然係好辛苦,好似冇咗自己嘅生活同人生,但揀多次我都會希望做佢老豆
我仔讀國際學校,都算一條龍,冇升學煩惱,但同時亦有其他野煩…例如networking
生到仔咪算好
睇下沙律佬
每個人有適合自己的不同答案
幾sweet
新女同事 知你結咗婚 亦唔會約你出黎傾計飲野

你最主要都係想溝女姐
我#147咪講咗囉 直必腸
幸運滿滿
咪一星期搵一日自己去放鬆下
一年搵幾日同朋友去旅行囉
人唔失去都唔會珍惜同懂得感恩,順風順水反而唔習慣,咁你試下作出改變囉,而且條路自己揀既
邊位
我個仔未讀小學 諗住求其揀間近既讀得開開心心放養算
我係外國其實唔清楚呢邊教育點玩 不過睇啲機構評分呢度教育系統係高分
我諗差極都有個譜掛
可能交低小朋友俾另一半/四大長老 然後就話自己唔洗24小時on call
好羨慕有啲人夫搵到個索人妻得閒出黎攪野調劑
又唔會影響到各自既現實生活
一睇就知未玩夠
仲係覺得the best is yet to come
唔甘心咁早被人綁手綁腳
等佢老婆再老啲走埋樣 佢肯定會覺得人地襯佢唔起
pin this
以前d朋友 未結婚嘅又冇話題 結咗婚未生嘅 又冇話題

似係你問題多啲
生仔女本來就應該係“冇晒人生”
你嘅家庭就係“你嘅人生”
如果仲有人生嗰啲
好明顯係不負責任嗰班
師兄!俾啲信心自己!活出自我!
你鍾唔鍾意係一回事,而你本身就係咁嘅環境下長大,呢個生活模式就成為咗你嘅comfort zone。
意識到有問題就靠嗰下衝動一股作氣做啲改變,學新技能又好買新玩具又好,總之就令自己生活有啲改變,唔好每日都係同一個routine。
唔好諗咁多,因為只會越諗越多"理由"俾自己放棄,到時你就原地踏步乜都做唔成。
但樓豬主要係講無得溝女
高質女人就唔會係揀樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞