結咗婚生咗仔 人生就好似定格了

496 回覆
986 Like 237 Dislike
周圍去旅行 邊算定格 我中意去就得 唔去又得
唔旅行想仲其他野又得
你生仔湊仔 有無得選擇唔湊?
生仔撚要屈邏輯合理化自己生仔人生真可悲
有女屌
都唔係曬命?
連登幾多毒撚 無女屌 一係就要比錢屌

佢依家有女屌
仲要私家
痴撚線啦,結左婚先多女埋身
同新女打場友誼波,理直氣壯咁講,可惜我有家室。。。
想知樓主唔生又點樣快格?
飲個酒有幾不負責任幾唔正經啊
佢地早結早生以為人生勝利組咁就抵死
Agree 我都係一樣
無錯,我啲朋友係不負責任嘅仆街

但樓主咁樣叫不負責任?你都幾撚戇鳩。

5年前嘅佢都搵緊8萬,依家可能唔只大把女見到呢個收入,一定成條底褲都濕到揸得出水。溝女easy mode, 日日屌閪都屌到腳軟啦

買樓easy, 幾年一個首期,一個人供無難道。再唔係租樓,得閒約下fd飲下酒/ 轉頭變炮房淫竇乜都得啦
放假根本唔需要留喺香港,去旅行豪洗好easy

但係家陣老婆豬隊友躺平埋,又比小朋友嘅道德枷鎖約束埋娛樂,咁樣都唔叫負責任? 除咗你係戇鳩我都唔知講乜好。 而家討論緊係一個人,唔係討論緊聖人。人係絕對有私心,始終都想自己好。

如果要講唔負責任,最多係佢對自己唔負責任。有咁嘅條件都冇辦法享用,要過啲咁約束嘅生活。

佢唔應該係需要負呢個責任,而當刻最基本嘅標準應該係要戴套 唔好將標準set到咁低 …

其實講嚟講去, 我覺得重點都係個老婆 .. 如果老婆高收入/高學歷/識教仔又獨立,成個生活會好唔同。

Btw 深表同情
“唔應該係需要負呢個責任”呢句好危險

你呢個回覆既鋪排似係有錢就可以點玩都得 自己搞大咗人可以唔理咁

樓主仲有養家係負起責任既表現但亦都係正常人眼中既應有之事 meet minimum requirement 唔係值得讚賞

而中岀邊個, 老婆係邊個係自己揀, 無得怨

而佢未玩夠仲想玩都好明顯 岀post 真係得個呻字

一係認命 一係88
多謝Ching
都係呻下
搵下同路人傾下 個心會舒服d
認緊命架啦 都真係呻下only
個仔日日大,點樣一成不變法
佢就當然唔係一成不變
但為人父親嘅角度係
我嘅角色都係一個照顧者囉,直至佢出黎自立 ,我實際做嘅野係冇咩分別
可能大d我地可以成為朋友嘅 我都想做到咁
唔食珍品又唔等於去屎嘅
係要咁極端嘅
點解落仔就唔負責任
覺得自己養唔起或者唔鍾意養
肯落就係負咗責任
生完唔理先係不負責任
請唔好抹黑落仔
搞到啲人唔敢落仔又製造多個不幸嘅生命
起底望一望,原來係比人硬夾上架
你個名
生左仔可以一家大細揸車周圍玩

又可以成家坐私人飛機去旅行

可以請多幾個工人幫手睇住
巴打 我勸你搵一個位釋放你ga叛逆

識揸車ga, 得閒夜晚開架車出去fing下

或者玩下極限運動 近近地 去西貢玩滑翔傘

如果唔係,一遇到岩咀型女人,100%出事
no hormone 有幾珍品呀
又係你自己話以前食垃圾大 宜家又話唔等於屎 為駁而駁
但其實如果你搵到一個啱key既老婆係可以日日都過得好開心,生活上可以搵到好多新既嘢做,就算一齊煮下飯、出去行下去下旅行做唔同嘢都可以好有新鮮感。

同老婆相處得開心就自然親子活動都會開心啲
真係負責任就戴套啦 中出完落仔都夠薑同人講負責任係咪short撚咗?
唔使承擔個後果呢啲撚叫負責任咩,定係出錢俾手術費你都計盡咗個責任?

落仔頂多叫做執手尾咋 叫負責任真係第一次聽

從來都冇打算將落仔妖魔化,如果搞唔掂照生仔真係仲仆街過中出唔戴套製造出嚟嘅不幸影響幾個家庭

人係要識得權衡輕重,如果唔怕俾人話,又真係搞唔掂咪落仔囉。但如果俾人講幾句就唔夠膽落仔,咁on9真係死撚咗去算啦 仲學人生咩仔
我希望你搵得少或者未結婚啦

根據你嘅價值觀人搵得多 d 錢多異性埋身就大條道理去享用自身條件 如果唔係就叫聖人

你最緊要要堅持你原則呀 他日你條女去享用佢自身條件嘅時候你咪呀支呀咗

人地唔係聖人嚟架

痴撚線 道德標準 set 到咁低仲話返人地轉頭

我同我 d fd 搵到下錢又無出去搞女人洗唔洗搞返個頒獎禮呀 ?

成年人嚟架啦 大個仔架啦

自己做過咩事自己負返責任係好基本架

4 歲都教緊啦 不過你 4 歲嗰時我就會讚你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞