結咗婚生咗仔 人生就好似定格了

496 回覆
986 Like 237 Dislike
都可以咁講 所以先想係連登圍爐取暖 睇下有冇人好似我咁失敗傾下計
同其他老母打交道 方便俾你識偷食?
生之前就知會咁嫁啦
要偷食去Heymandi 扮單身會唔會易過係呢到搵到個(肌餓老母)出黎 要搵都去baby condom啦 Ching
睇黎你唔中意自己老婆仔女
愈大愈煩
但生咗冇計
什麼叫敦倫
城裡的人想出去,城外的人想進來
我哋每個人嘅生活都係圍城
未生仔就還好,生咗仔就地獄級生活
同居同結婚仲要有小朋友係兩回事
我啱先應該get錯你諗咩 你以為學校好多靚人母 唔好諗太多 9成就係c9樣 靚女唔會生。靚女生都唔會俾你咁易遇到 又靚又係人妻嘅都係d高級國際學校唔使做 coffee個種人妻 我見過佢地 我老婆已經係比較好個d 生完唔keep真係大把肥婆大媽type
我反而覺得有老婆仔女之後自己更加有動力去追求更好嘅生活

以前一支公日日收工番去打機 打到訓覺起身番工 過左幾年呢啲得過且過生活 人生完全冇進展過
結婚之後為左改善生活走去進修 學英文 好好彩入左間MNC做中層 人工三級跳 經濟條件好左開始周圍去旅行遊歷
又過左幾年決定生仔 之後為左個仔決定移民 成個人生唔同哂

如果我冇結婚生仔 宜家應該仲係日日收工番去聽老豆老母鵝一輪然後入房打機又一日
跳樓跟住重新嚟過
自己揀的,死返去換尿片啦
《我都會俾佢地做》
樓主你有冇留意,你心態上其實同你父母已無分別;
如果你真係睇通透咗而家面對緊嘅自製困局,
正路係唔會將,本身就係屬於你個仔自身嘅選擇權,
下意識咁覺得係屬於自己嘅「權利」啊
樓主你無你自己想像得咁愛自由,
你而家嘅生活應該係你Best Tier(拍肩
抵死

未生之前已經預左係咁架啦喎
做愛嘅文雅叫法
有小朋友唔係代表要24小時on call

吊頸都要抖下氣,黎緊會去旅居一個月
不如樓豬學下用標點符號先開post

要個d野黎把撚咩
呢堆野只係陪到你去結婚
D人成人話有異性無人性,我覺得係人既問題,你自己訓曬身落女人家庭到咋喎,點解唔可以將人生既時間照界一部份出來比FD呢
有2萬蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞