結咗婚生咗仔 人生就好似定格了

496 回覆
986 Like 237 Dislike
我咪講返生活得另一半唔等於冇曬人生意義,就算生活日日一樣好簡單都有樂趣,同結唔結婚小朋友唔關事,你係咪理解能力有問題
我唔係冇fd,同3班fd keep 住2-3個月見一次,但我覺得好夠了,太密就係負擔
講真到老陪喺身邊一定係另一半
以前中國人就好重視盡孝道既,而家你清明重陽仲有冇拜山呀?仲講以前果套?
每次一諗起生仔咁困身就不了
我都係鍾意自由自在,搵錢又使返落自己身上
心聲呀清
on9呢啲你講嚟都嘥鳩氣
當你湊過細路就知每日一返到屋企就要煩換片屎尿屁返學一大炸嘢要你搞你根本唔會撚記得咩有人等你呢種咁虛無嘅感覺
你玩人哋個細路就開心,但當你要背負佢哋嘅責任你就唔係咁諗啦

再者咩屌老婆嗰啲又係戇撚鳩基本上同你拍拖同居係冇分別 唯一個分別就係你拍拖都會諗吓情趣有個細路結咗婚之後根本唔會咁撚得閒有心力搞老實講你都幾撚戇鳩
我一樣會同朋友出去食飯
叫埋一啲連婚都未結嘅朋友上嚟屋企玩我個小朋友

同朋友見面一定會少咗
因為你要抽時間喺屋企度

但整體生活習慣唔會太大分別
有d女人知你結左婚反而仲想約你
無手尾
係癲 但呢件事好common
好多男人都係咁
生仔你自己做成,咁緊張你唔戴套?
尤其你女朋友想生,一中招就死㗎啦,有無諗過啊?
如果唔夾你又唔揾過第二個過世?
貢你上毒撚論壇做乜牙賤種cctoy !
老婆咁正緊係性福
鬼叫佢唔用套咩 自由做愛代價就係自由生活
就係諗清楚後果 預期左都ok先好去馬
Expectation management係人生快樂既要訣
一有細路出現,成枱人啲注意力就去哂細路度
其實係好撚煩
離婚囉柒頭
咁係你決定要將個支出都提升到係份糧岩岩好cover到
而你又知自己能力未去到比人炒左即時搵到同一份糧嘅工
先會話比人炒要跳樓啫
生物本能
可以結婚但唔好生仔
90後 00後都好難水得到佢地生小朋友
退休後咪夾埋班friend去住老人院
咁未諗好點解仲生
我覺得,同兩個女既開心
遠大於其他所謂既開心
你想唔使付出啫
咁唔好生啦有呢個生態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞