結咗婚生咗仔 人生就好似定格了

496 回覆
986 Like 237 Dislike
我就做老人院嘅 我可以同你講 冇仔女嗰啲老坑我地一定hea做
都係 可能係自己唔識分配時間 又唔識維繫朋友關係。 我都會諗 到底係因為生咗先小social 定自己問題。 但結果論 又真係生完之後 先開始斷崖式冇朋友
其實就隨時可以扔孤兒院嘅
但你有哩個mind set都係將來會為仔女好
係善良嗰批嚟
香港都得睇你肯唔肯
係 學張致恆咁最好
朋友都一樣講緣份,有人可以一齊做呢啲嘢當然最好,但唔一定有,亦未必可以自己控制到,所以冇都無謂強求
冇仔女俾錢點去
你似湊緊兩個小朋友
中point 我之前都試過dum底所有野同朋友去旅行 係開心的。但去完個次 約好之後搵多d人去 就沒有然後了
所以我唔會生,一年去3-4次泰國🇹🇭重好
是資產
樓主pin this
拎綜緩嘅全部唔洗錢
我啲長輩個個仔女都有錢,都係免費去曬老人院
打文打到咁你都係去絕育啦
佢呢啲鳩upper引戰仔嚟 唔洗理啦
TLDR
識唔撚識分段/隔行/用標點
你肯 唔代你老死得 因為隻乸會嘈
喺香港 就晒老婆嘅男人佔咗男人90%+
好撚驚呀屌你老母
我入去果陣你未死再吠啦
岩呀 不過連登太多後生 未明呢個現象
養兒防老係岩架 唔係講金錢上support 係老左有人問候下 差好遠
你養仔女唔撚洗用錢?
而家冇錢 政府會比埋錢你去老人院
我啊婆嗰輩,啲朋友係親戚搭親戚咁識,全部識左幾十年都fd成日鋤D打麻雀
睇你有冇心維繫架啫,唔通真係個個24小時都湊仔同返工咩,上到小學都唔洗係咁湊啦
仔女唔會係投資 你預一生出黎就係負資產嘅產品。 你都做過人仔女, 你都唔想父母係你負擔。 我覺得我目前為止 都唔使佢地大咗之後成為負擔。 下一代係呢個社會只會比我哋呢代辛苦, 我可以做嘅只希望唔成為佢地嘅負擔 甚至可以幫佢一把。 做唔到咁, 我更加唔原諒自己生咗佢地。
咁係你自己唔想生姐,咪見到個小朋友篤眼篤鼻阻住你人生

有啲人好鍾意小朋友咪會覺得好開心幸福 亦唔會覺負累

利申: 香港地窮撚咪撚生
仲係老一代既老人家
佢地成日覺得自己講得無錯又大聲夾惡
80 90後就要睇佢地老左會唔會一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞