結咗婚生咗仔 人生就好似定格了

496 回覆
986 Like 237 Dislike
咁你想點呀,穩穩定定又唔好
離婚咪得
我就是成功的例子
後悔一世
四十歲仲去溝女追酒飲咩
d女都嚴你老

唔覺得可惜喎
唔通階段做唔同野
可能你上個階段未玩盡姐 我就夠皮喇
我最後都係同佢一齊嘅原因就係佢真係好愛我 同我一齊之後點分手佢都係想同返我一齊 我本身以為搵一個愛自己嘅人就夠 但生活過後 原來仲有好多野要諗 共同目標 共同話題 差唔多嘅人生觀 差唔多嘅收入 我睇 Netflix 但佢睇大陸劇 我想佢同其他同學媽媽打交道 但佢hea 係屋企唔知做咩 我個感覺就係玩2人3足 同佢紮埋個隻腳就係咁拉著我想向前行個隻腳咁
見到未來嘅自己
人生每個階段都幾個朋友,但唔會長玩
陪你行到最後嘅都係你條女
但矛盾位係自己想成家立室,但又想有一班friend一齊玩

天下無不散之延席
珍惜同朋友見面既每一次機會
結完婚人生重心自然會轉移到家庭
唔想就應該一開始都唔應該結婚
不過你既朋友結婚時就自然難見難約
變相就要由你去就已婚家庭既時間
個女人廢到咁 大陸婆黎架?
我覺得如果你班Fd都係同一個status 就ok. 但可惜我係全部最好嘅朋友都未結婚 其中一個結咗嘅話唔會生仔
衰啲講句
佢係咪搵唔到第二個咋
你生活可以無佢
佢無咗你得唔得先?
樓主識唔識分段同埋標點?
小韮菜
係香港既話 代政府多謝你
生多幾個就唔靜架啦
港女黎 但唔social 個人又讀書少 深少少嘅野都唔明
聽去似係冇乜planning
咁你就教好啲個仔
唔好令屋企多個廢人
間隔當咗標點架啦 懶打 Sor囉
想玩就咪撚結婚生仔
生完又想玩返嫌生活著悶
只怪你自已on9無好好計劃
得閒可以睇下呢本書Dark Matter by Blake Crouch

簡單來講就係你睇我好,我睇你好,隨時就算你唔生仔,你都會講得你人生定咗格
辛苦晒,結左婚就唔好諗咁多,越諗越想離婚
個個毒販比人搜到有野都話唔關佢事架啦
我同fd傾計佢地都話 我嘅人生觀同真係做嘅野完全相反 係呢個時代 我覺得生仔真係好唔負責任 但我又走去生 想自由 但我又走去結婚 可能我老豆老母老婆都係個種要生仔嘅觀念 我又係個d唔果斷嘅人 最後都係跟咗佢地嘅想法去做 所以如果我下一代唔想生 想做任何野 只要唔係害到自己 我都會俾佢地做
結論就係
樓主唔鍾意過要負責任嘅刻板日常生活
但又要屌大條女個肚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞