結咗婚生咗仔 人生就好似定格了

496 回覆
986 Like 237 Dislike
婚姻唔止戀愛既墳墓,更加係人生既墳墓

我身邊好幾個爸爸,想去英國睇次英超、或者想去一次西藏、甚至去潛下水,都幾乎可以講唔使諗
你都幾自私
我覺得唔同年紀就有唔同嘅priority,例如細個就拎住部gameboy都可以玩成日,再大啲可能去旅行。去到某年紀有小朋友就將佢哋放喺首位,我認為咁樣都好正常呀。自己ok就可以。人哋覺得悶可能當事人反而無問題。
睇呢個post啲五毛多到 就知個政權幾驚人唔生仔
樓豬結左婚生埋仔都仲係諗緊無得溝女好似無左人生咁
其實都大概估到佢結婚/生仔係用咩心態去決定
認真唔judge樓豬 未玩夠無人怪你 但唔好拖泥帶水 最後害左個細路
醒少少嘅都知樓主未玩夠
所以得蠢女人俾佢揀
等下,小朋友上到中學,有自能力,老婆又放人,你就自由了

阿叔我月尾獨自飛台灣抖下氣...
Exactly
明明有好多野要做,明明已經冇晒力,但都仲要擠啲笑容同提起精神去玩,一直搏鬥到佢瞓著,然後先有啲時間做自己野,但果陣其實已經咩都唔想再做
唔生仔咪無事

無人拎枝鎗迫你生
真心希望大家多啲生育
除左可以拎多兩萬,有好大幫助之外
社會餐飲同服務業仲好缺人手
你地唔生,未來邊個執垃圾倒屎倒尿
正宗一啖砂糖一啖屎
條路自己揀生之前有得去佢又唔去有咩好講
大家幾十歲人,一定好多野要兼顧,約齊人出黎玩仲難過約老細開會。
咪搞個細團,兩三個人起行就易好多。
Exac7ly
一家人平平淡淡 唔會日日家嘈屋閉
間中同老婆仔女出去玩
性生活又keep到
已經係好多人恨都恨唔嚟嘅生活
樓主只係未玩夠
你成個世界就會圍住個小朋友,生仔就係咁,我一直叫人真係唔好生,如果生咗就要盡力令小朋友有個幸福童年
真心癲 結左婚 生埋仔 仲諗住溝女
到時玩女玩到離婚又上黎喊話後悔
全部人類都係自私架
是但揀一間同讀得開開心心似乎有啲矛盾
真,如果你想你小朋友讀得開心就唔好是但揀一間
我其中一樣好幸慶係揀到間好學校,我仔係返學好開心,放學就喊,話唔要返屋企,呢個現象簡直係扭轉我覺得所有細路都唔鍾意返學嘅觀念
抑鬱父被激怒 揮刀斬自閉子 認有意圖傷人 判囚4年
https://lih.kg/3548467
生左仔先刺激喎
你個仔都可以自私唔理你
我個fd未係爸爸,依加只係想約佢食餐飯,佢都要得到老婆大人許可先出得,唉
仔仔首期,或者gay
俾家用都要啦
你唔理你老豆架?
你都幾自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞