結咗婚生咗仔 人生就好似定格了

496 回覆
986 Like 237 Dislike
你咁想要變化咁你依家即刻買機票去非洲做野人實開心死你,聽日會唔會餓死都唔知,係咪好正呢
雞係唔會鍚的
你大可以離婚 撫養權俾老婆 就可以重獲自由
佢係唔想結婚就係唔想結婚 唔關搵咩另一半事 所以佢講句野係岩 搵錯另一半只係令個問題更嚴重
想用連登圍爐 呢個諗法都好好笑
太約追晒你啲post,由一開頭想屌你抵死,了解咗後,
慢慢變成深表同情

你算高收入同係個負責任嘅男人不過唔小心飲大咗

當條女話自己有咗果陣,🤰應該勁開心,泊到個好碼頭,可以躺平。

結果豬隊友真心躺平,樓主獨力承擔經濟開支 心力交瘁

其實問題核心絕對係你老婆到,同豬隊友一齊真係慘過唔結
不過你都係唔好放生佢

咪係 根本未玩夠就結婚
話意外懷孕wo
一月一雞夠唔夠
屌,終於有人講,見親佢打一大堆嘢,冇分段冇分行冇標點,即刻飛咗唔想睇。

心諗佢都幾難頂,完全唔會企喺人地角度諗吓。

睇其他人啲留言清清楚楚幾好睇。
你心態仲成個細路咁就一開始唔好結婚更加唔好生仔

思想成熟嘅人有心態轉變預備好先進入人生下一個階段

你個人都仲未準備好成長負上更多責任

一切都係你自己做嘅人生決定
屌 你呢 d 咁嘅人就一早唔應該結婚生仔去害人啦

鐘意飲酒傾偈明明可以叫朋友上嚟摸杯底

你分明係講緊想落吧劈酒摸女嗰種不良嗜好啦
你自己揀錯哂 全部係你一手造成 自己面對返個結果
佢講嗰 d 朋友明顯係酒肉朋友不良嗜好嗰 d 啦

佢自己就係想過 d 飲酒作樂不負責任嘅生活

所以佢心入面根本知道有小朋友之後根本唔應該再帶住個細路去參加呢 d 活動

我 d 朋友有細路之後都一樣可以 gathering 架

去人地屋企同小朋友玩 出街食飯一樣可以

但係樓主想同朋友做嘅係 d 唔正經唔健康嘅活動

所以咪覺得俾個家庭困住
諗咁多因住拋妻棄子離婚
連登最支持冇家庭冇子女,以自己為中心
你可以見得佢負責任

佢係被迫承擔自己做錯事嘅後果

依家好明顯心有不甘
佢嗰 d 朋友係酒肉朋友 想玩嗰 d 玩係不良嗜好

點會可以同小朋友一齊
師兄 我都曾經好似你咁諗

同樣有左小朋友 日日番工收工番屋企

同老婆好似無左當初拍拖既感覺

不如試下同老婆傾下 搵個機會放低啲小朋友比屋企人

出去拍下拖 緬懷一下以前拍拖既時刻

同老婆飲下酒 放縱一下

段關係會好好多 個人會鬆啲

真心 因為我都係咁

間唔中係要2人世下

2公婆之間先會有番啲激情同情趣
似係樓主其實根本唔想結婚生仔
係咪好後生就結婚?冇諗到將來咁多嘢

好彩我同男朋友分左手
齋係拍拖已經覺得困身
我有朋友搞大肚直接傾落仔 依家拍拍籮柚手都分埋

生仔呢啲無得迫,大把人寧願做醜人都唔負責任
係唔係呀
真係冇架咩
大家都有家室唔通搵真愛咩
係唔係呀
點樣可以遇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞