其實當年FIFA係點樣打贏Winning

506 回覆
430 Like 10 Dislike
細細個開始玩winning,去到fifa08左右轉玩,有版權多唔同聯賽球隊多球員係真係唔同d,有feel好多
當年轉FIFA因為可以用正方截波
唔駛下下剷埋去
係,買隻人名memory card
無記錯好似係ps3同Xbox版轉引擎,跟住啲人就轉哂會
玩左好幾年FIFA, 今年轉左玩eFootball
FIFA唔記得08、09定係10嗰集
大抄Winning式複合鍵操控
而且真係抄得好
球會版權幾乎納晒
又Master League又UT
打到Winning一棟都冇

不過Winning係完全抵撚死㗎
有幾代純粹換皮咁滯
半年就出一集
FIFA不論操控定玩法都越做越好
佢就越做越鳩
慢慢除咗球星人樣靚過FIFA就一無是處

不過冇競爭就真係冇進步
FIFA都垃圾咗好多代
已經完全唔會再有接近等級嘅挑戰對手出現
錯,反而winning nerf咗啲跑狗,成隻game為就而就
但都仲呈現到真實戰術
其實速度真係優勢嚟
但winning趕走玩家我覺得係後來啲動作生硬
Fifa都有問題,就係防守方面唔俾你發揮
winning12同13都仲好玩,到左14變曬滑雪,即刻轉會
pes 10定11好撚垃圾,跟住就差唔多全世界轉fifa
Fifa 11轉左engine多人玩左
Fifa 12多左正方形tackle又多左人玩
Fifa 13開始winning正式收皮

利申:fifa10老屎忽
真波衫 真logo已經贏晒
細個就係打winning重好好心機自己edit返都得
同一班人愈黎愈大
重邊有咁多時間咁樣搞
梗係轉玩fifa唔駛煩
版權掛
we轉咗名叫efootball
近排大更新之後好咗好多,有返以前玩we嘅感覺
Man Blue Man Red North London
好有回憶
eFootball雖然戰術隊型好玩,但成隻game只著重對賽,足球周邊嘅野,例如聯賽計分,神射手助攻王,performance全部都冇乜認真去整
ea只係唔畀fifa個版權費姐
入面繼續波衫logo繼續齊晒已經夠做
我記得自從唔知邊一年Winning連啲球隊名同隊徽都係假嘅,就已經唔想玩
我印象以前玩winning試過有廣東話旁白, 好正
FIFA 09 開始大遷徙,10-11 pro club 大行其道,基本上晚晚都玩到兩三點,平均每晚都有 6-7 個連線,一路吹一路玩真係好正
FIFA 細膩啲所以啲人轉哂
好記得以前fifa啲波衫個名既比例好撚奇怪
呢幾年執正埋冇呢啲違和感
ps1 既Fifa 似馬騮踢波
Pro club真係真正既game changer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞