其實當年FIFA係點樣打贏Winning

506 回覆
430 Like 10 Dislike
Fifa 09開始反cup
唔係俾唔起,係fifa個名都臭晒,又冇人爭,唔值得俾
好記得 winning 第一次出career mode 仲有少少劇情 每場都有人同你傾計咁 代入感好高
而winning 啲人樣同球衣質感一向屌打fifa

點知winning搞笑到閹割自己 個career mode 突然退步變咗漫無目的咁 係咁打 無劇情
仲跟咗fifa 節奏慢哂 無以前個爽感
而fifa 轉咗battlefield個新engine graphic 幾何咁提升 加埋本身版權齊 根本無原因玩winning

簡單嚟講 winning 閹自己長贏 不進則退 仲用自己短處打人長處
PES 年代自爆死
Fifa大咬姐
除左世界盃個名佢都冇籌碼係手
比少筆大錢宣傳埋自己公司仲著數
Winning Eleven係日版
PES 係歐美版
Career mode
當年出PS3/XBOX 360版開始
Konami將Winning個engine重寫
玩落完全唔同哂
同期Fifa好似係南非世界盃嗰排
有版權
engine又越做越好
開始出360度控制(以前得上下左右同打斜)
Winning又跟隊想搞360度
結果搞到操作變哂樣
最後Fifa就慢慢超越咗Winning
同NBA Live 比NBA 2K 逆轉一樣
我記得係ps3果陣winning 自甘墮落個系統寫到一pat野咁之後FIFA 其實都冇咩特別好
就過左頭
Winning 一向好真實
佢後期係追畫質先出事
Fifa 08 09開始其實已經好過winning
當年我覺得最主要係gameplay
所以好似有齊winning 08同fifa 08,之後就fifa 09

Winning仲係speed同body balance屈晒果時
Fifa傳波好過winning好多,可以組織到
連個波條飛行路線都真過winning,尤其L1+🔺
再過多幾年成套engine 版權都係fifa完勝

果時仲諗winning eleven出到11代要點叫
點知已經轉左會
後衛鬥地主
以前 winning真係好玩好撚多
不過自己整死自己
而家efootball都救唔返啦
Northern London 好似係阿仙奴?
FIFA 11 12 開始有 UT Pro club Tactical defending 呢三樣贏曬 winning
但過咗十年都冇再有啲革命性嘅新野
年年交server錢
啲game 書仲有印花比人攞去game 鋪抄save
年年都等佢出咗save 先打ML
Fifa 08 / 09 開始玩
最初肯定係個扭波系統
同埋係因為次世代主機 winning 係垃撚圾動作
再加埋樣版權
PES2008咁上下轉新ENGINE 啲人屌到仆街
咁啱FIFA 又咁上下時間喺XBOX轉新ENGINE
加埋版權 咁就一去不返
補充:
依家fifa 就係當年winning

可惜今日winning 做唔到當年fifa
而家啲mode都唔知想點撚樣,好似自己搭個足球世界出嚟咁,勁騎呢
當今年唔玩UT轉會
雖然你隻game唔洗錢 但當年最人氣嘅ML都未有 點轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞