其實當年FIFA係點樣打贏Winning

506 回覆
430 Like 10 Dislike
MY PLAYER 始終係單機
同PRO CLUB 無得比
Konami出得差,係Xbox 360年代已經俾Fifa追過頭

好多fd都係果期轉會
個時 咩22人對賽嘛

好快三紅無玩
2014係分水嶺,2014新引擎又多bug啲人仔又怪又慢又頓,我身邊全部fd轉哂
同FYK有關係嘅遊戲都死得7788
FYK
當年fifa出過隻 world cup 98 好正
佢都有嘗試逐個LEAGUE去買或買LEAGUE入面大部份隊既版權
不過英超德甲係永遠唔SHOW佢
甚至德甲連假隊都唔俾佢出
以前有哂西甲法甲意甲
無啦, 間公司重心都唔再係遊戲
所以唔好諗佢仲有咩大進步
係俾唔到咁多錢買版權
而家連EA都唔齊版權
same, 10定11個陣UT 好好玩
當年FIFA做咗個好聰明嘅改動
就係抄咗we個操控
d人見玩法易上手咗
又真名
又可以online同friend玩
好快一兩代就過晒檔

果陣we仲係offline 玩master league
FIFA就好似係8人聯機
自己育成組隊踢league
we根本冇得比
我意思係唔單只we呢隻game既問題
而係呢幾年呢間公司所有game都係垃圾
根本都無心再搞, 一個就黎執7既遊戲部門
你仲期待佢出到d咩好野
但fifa無得教入波後睇既畫面
播完一次就算 睇得唔過癮
Wining可以自由教正好多
而家課金時代做game都為左賺錢,唔通為興趣咩
pes6之後既winning都不值得一提
有冇人有玩dream league
FIFA 10轉engine就開始屌打 特別深刻係流暢性同skill move
版權就其實EA一早已經多過Konami
2千年頭個陣已經好多版權
所以都係放棄呢間公司d GAME啦
呢d電子垃圾由佢消失啦, 無謂浪費時間金錢
不如睇下fifa唔同ea合作之後會唔會搵其他公司合作出隻新既足球game
最記得係初期好沮喪點左右射都比龍門撲到
後來無意中發現

只要直射必入龍門實向左右撲

再後期發現在大禁區左或右邊扯埋去拉西幾乎必入

從此就快樂足球

咁如果而家想打fifa應該買邊代好?
最新嗰代啦,有得online同人玩
唔係話fc24俾人狂屌唔掂咩?
印象中拿波里係唔鐘意賣RIGHT俾任何一邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞