其實當年FIFA係點樣打贏Winning

506 回覆
430 Like 10 Dislike
gameplay都係Winning好玩d
Winning似真係踢緊波既感覺
主要都係比版權玩死
點知時至今日連EA都比唔起版權費
Btw winning 10 係ps2個opening真係好深印象
Yayayaya yaya
多年資深玩家答你:

當時winning 入到game,基本上得跑速 射門精度 射門力量呢3樣能力值係有用, 隻遊戲除左跑跑跑乜柒gameplay都無, 如是者隻game入面施丹 雲佬呢d廢到嘔

fifa某一年開始越做越好 無左winning 呢d問題, 又有得set 隊形闊窄 build up速度 走位果d d人咪轉晒過去
試過有年攞左利版權要大鑼大鼓周圍講
我到而家都仲係O斬正方射
每次買Game都要自己set番好
間唔中換手掣都會唔記得 直到第一下射波先知奶撚左野
認真答
以前fifa係真係垃圾嚟 物理同啲人既比例都好怪
係fifa某集(好似07?)重新用新引擎整過隻game
著重真實感 + 花式系統 + 拉神多
慢慢就撬走晒pes啲人
那FIFA作出了什麼的改變呢?首先,必定是流暢度。以往,FIFA及人的感覺是球員動作總是笨笨的,機械式的動作,但隨着FIFA改善了這一點後,很多人也願意接觸FIFA了。第二,就是可以自行設定手制,因此,很多前Winning的玩家,不用再重新熟習新的操控模式,只要設定跟Winning一樣的模式就可以了,玩上手自然更得心應手

然後,就到了各聯賽的版權。FIFA蒐羅了世界上大部份追頂尖聯賽的版權,例如英超,德甲,意甲,西甲等等,令到各聯賽可以以真實球隊,球員,球衣出現。而WE在這一點及不上FIFA,令玩家投入感較低。

最後,就到遊戲的持續性。FIFA除了將育成模式帶進了遊戲,即玩家可扮演領隊或球員角色外,還開發了很受歡迎的網上聯賽模式。玩家可購買球員卡,強化自己球隊去跟一眾網上玩家較高下外,亦可以與世界各地玩家互相買賣球員,無疑將整個遊戲帶進了世界的平台。

FIFA亦樂於開發新的遊戲模式。鑑於足球遊戲的模式框架都比較大,他們於去年亦將RPG模式帶進足球遊戲,要玩家扮演球員,進行一個又一個的任務。細緻到如何應對隊友,領隊甚至傳媒都會影響到球員的生涯,這個全新的模式令不少玩家都有著新鮮感。相反,WE雖然都有網上聯賽,但其吸引度已遠遠落後。
Man red
Man blue
細細個就踏上合卡爆卡之路
最重要係online唔會好似依家ut每年reset
迫你買新驚重新砌一隊
係Fifa online 做得好, 但老實講我都係鐘意Winning 個感覺多好多
之前ps1 年代winning 仲要去game舖抄英文名save
版權
我淨係記得2012仲係好好玩,好真實,但之後越出動作越硬,之後轉玩FIFA
FIFA有得用返正方射波
勁既球員買唔起 無計
搵d平既卡合爆左又唔心痛 升到+5就好勁
記得以前熱刺個隻戴倫賓特 係game到合到+5 rating成110幾
仲有張防中迪奧提 ()
除咗呢啲,winning之後係玩跑狗,L2前衝去到K角位一射必入
其實上集已經係咁
而家防守出腳要比以前更謹慎
學你話齋 失左位就好難追
但相對防守就刺激左好玩左
跟住上網同人1v1
贏到人地咁上去對面d馬拉仔就會不停暫停打粗口問候晒全家
隻game就變左打字遊戲
到而家都係alternative 正方射
sprint改去r1咁玩fifa
但d ai 劇本好得人驚
真實左囉 你現實踢波都係咁 唔係下下亂出腳
你標甩人地一推就過架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞