冷氣討論 (10) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
珍寶 室內機 每隔一段時間就有啲高音流水聲
係正常定係有嘢壞
新居書房想裝窗口式 1匹
諗緊格力GWF09DB定樂聲CW-HU90ZA
兩隻有咩大分別?
Thanks!
Record.
要求冷氣師傅用東芝,佢報左依3隻舊model 俾我,想問下有冇大問題? 新同舊model 爭得遠唔遠?

Toshiba 東芝 RAS-22J2KV-HK 1 2.5匹分體式冷氣機 (變頻冷暖系列) $8060

Toshiba 東芝 RAS-13J2KCV-HK 1 1.5匹變頻淨冷掛牆分體式冷氣機 $4660

Toshiba 東芝 RAS-M10N3KCV(HK) X 2 1 1匹+1匹分體式冷氣機 (多聯式變頻淨冷系列) $8470

如果唔用東芝有冇其他選擇? 一定要有部一拖二因為唔夠位擺多部壓縮機

係咪菱重無一拖二?

感謝解答
記住要配番果個outdoor model. 但我覺得未必.
你要少臭另一選擇泰國造冷暖重工.
如果搬屋, 屋企部大金分體可唔可以拆落嚟搬去新屋?
可以,甚至收種r410a 或r22. R32 不敢.
如果係咁收費要幾錢
平過裝機.

想請教下師傅,大金420藍光2匹機,indoor閃藍燈

點樣搵到故障碼出黎?
又中招. 換機吧. 整都浪費
換左機先3個月咋wor
咁有保養call 代理.無法你無做research 又要買.
請問如果用 panasonic 會唔會質素好啲?
但無一拖二?
點無
Soso
撳實on或者off timer直到出00
跟住撳隔離左右箭咀, 自己聽聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞