冷氣討論 (10) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
第二幅唔知邊度頭尾,見到圈位條喉有斜
🈶️生囗新屋咁發展商可睇到
同埋你肯定係呢條
係。我喺街外搵師傅睇,佢話係因為呢兩條管太過傾斜,導致啲水去得唔夠快,所以啲鼻涕塞住晒啲管道。
二匹淨冷除左三菱電機gk18同埋大金外仲有無其他推薦
Gk18室內機太大, 大金又貴成2千又無左右送風買唔落手
Rasonic Panasonic 要size 細二匹淨冷.
或gs18
但似另一條
想問一下
樂聲CSRZ24YKA同三菱電機MSZGE60VA
邊部好d
個人要求係夠凍同唔會有up 味
地方大小.

比較上少up

重工zr 同ge 都係平版翅片
重工防有allergen clean plus coil dry use everyday ,anti mould fan.

自己洗會ge.

用法
最低先用風調溫.
兩老屋企廳個部分體式最近一時出冷氣一時唔出
而家己經係直情冇冷氣出黎(好彩已經過左最熱個時間)
但室內機係有風吹出黎只係冇左冷風
試過教16度開左成粒鍾都冇凍過
部機型號係 RAS-E13CAK/RAC-E13CAK
我諗應該用左8-9年左右
想問下如果要整大約會係幾錢?
如果壞分體式整洗唔洗一定搭棚整?
因為部機入面都好污糟下
如果整都幾千蚊就諗住把心一橫換埋佢
目標就搵1部 1.5 / 2 匹 既分體式冷氣機
老人家鍾意1部冷氣COVER埋房(大約300尺)
想問下有咩推介?
想盡可能滿足到以下
1. 耐用 易清潔 (唔想搞到老人家)
2. 慳電 (兩老夏天會開長冷氣開全日個種 冷氣費好貴 )
多謝巴打
200 呎廳,西斜
想問樂聲呢部有乜賣點?佢貴一截
Nanoe x plus built in wood

三菱要71 機 因7kw =24
假若你舊機係唔停機頭但都夠凍, 舊公屋
二匹
咁淨冷定冷暖
如風要吹天花入房
Gk18
即係呢個環境樂聲ok
三菱要ge71?
Wi-Fi

Srk71zr 官方有另購Wi-Fi . 和記行貨三年保(記住問代理來源)
Ge71 二年保
你易出汗開超低溫22 度以下細風既樂聲都可. 樂聲抽濕. 抽到3x %佢回濕便少. 不計臭不臭.
要睇你點用同位, 樓底.
私人樓來的
只係佢地要開冷氣開埋房門
一部冷氣供晒廳加房再房入面開風扇
問過豐澤過個到只可以裝淨冷
Ok. 不計房廁梗廚地方幾大及其他.
計e13 夠凍
變頻
冷暖可以50zs /50zsx三年保
淨冷電機gk18 天花到機底38cm 最少
如果老人家怕凍不怕乾又要打全屋就 p.
你要同e13 差唔多size
重工中國53
重工中國53?
有冇d機係比較易清潔?
Gs18
再唔怕既日立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞