冷氣討論 (10) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咩mode. 同停左風之後會否有番.

閃燈係有問題. 應該要叫三菱.
試左,出左 錯誤碼UE -停止閥有問題,係咪要搭棚先搞到
想問下,如果現有室外機喺天台圖中藍色位置,出風口如箭嘴所示方向,想再裝另一部機喺綠色位置,吸風會唔會互相影響?
現有係420,想加嗰部係傳統size。
A定B位比較好?
A面向北,之前睇過啲風通常係由北向南吹。
你叫代理, 我不知stop valve refer to.
部機有冇凍過. 佢寫close valve 亦代表室外閥未開.
A 出風向北
買兩部房間一匹分體冷氣機及一部2匹客廳窗口機有咩野選擇
而家屋企個客廳部冷機機唔知咩野事,極不冷,要點檢查先OK,之前洗冷氣個冷氣佬又話無事,佢洗完果下又真係凍左,但之後又唔凍.會唔會關變頻事,部機買完幾年用唔到幾次
想問下三菱小精菱有無辦法整到遙拒開關
想係夏天返屋企前開定冷氣
台灣有smart m air 但唔支援香港
窗口定分體. 型號,有冇結冰,出風量. Setting
窗口機. 型號待查,冇結冰,出風量最大. Setting,最大風及最凍
咁你睇吓有冇結冰
要其他c 兄答,之前好似話有.
一年可能先開得果幾次,但就係唔凍.好奇怪.部機係廳度1.5匹仲差過一匹
咁你睇吓有冇結冰先,最好係買溫度計度回風出風溫度
我諗都係廢架啦部機
而家有無咩野機款做緊特價抵買
2部1匹窗口式分體冷氣機
1部2匹窗口式冷氣機
連安裝大約幾錢
Be specific
M-Air係重工,不過香港無得用,香港得中國製嗰啲先有得用air+,但個app齋好多。
電機香港好似去到LN都無wifi
水貨Wi-Fi 或third party
60-80尺左右睡房
窗口機推薦邊款?咩牌子?幾多匹?
有冇冷暖機?
冷暖窗口得樂聲樂信,攻頂就樂聲,要平就台製樂信。
咁有無得用其他配件做到同樣效果?
有無邊隻係可以有冷暖同埋可以一拖二,諗住廳同埋房,定係分開兩個主機好啲
分開
菱重有冷暖一拖二。
不過有位分開裝一定係分開好,因為一拖二有問題就兩部一齊無得用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞