冷氣討論 (10) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
一拖三. 二房加一廳

室外機會唔會超大部?
MKC50RVMN:
550 x 675 x 284

大金有d驚,屋企用緊
想轉其他
一拖三都幾好
一部放電視上面吹廳
兩部放房既牆,貼住廳個部
做一條木框放哂d喉入去

Btw有無巴打裝過一拖三
Scm60
RAS-3M20S3ACV
日經:左珍右樂格美
電機
Ge71
LG 冷氣得唔得?
一般
三菱電機 MSZ-GS18VF係咪今年都係唔更新 model?
Tell m
你應該叫維修. 唔係打去零件部. 如果真係搣開有花喺廠負責唔需要你負責
睇啱P牌CW-HZ70ZA,3/4匹窗口冷暖機,間房60呎左右,安裝位置貼近右邊牆身,機背向東北。有冇人用緊,想問製冷(長期20度以下)和製暖(長期23度以上),咁樣會唔會行盡部機易壞/效能下降?長遠揀1匹好啲?另外,噪音方面,網上評論靜/嘈,都係一半一半,有冇連登裝機師傅/用家畀下意見
一匹
巴打請問製暖能力同部機匹數成正比?想問吓嘈音方面有冇意見?
上年暑假裝,唐樓頂層廳約100尺望天井唔曬,但都覺得唔夠力,不過係我買唔夠匹數。
嘈唔嘈?我係裝喺窗無石屎台,好微弱嘅震一定有,高轉低頻會woe一陣同埋有一陣比較明顯嘅震動,但以我幾十年用窗口機嘅經驗嚟講已經算係好靜,風聲就比較大,但對於少少聲都瞓唔到覺嘅人嚟講就都係好嘈

睇啱呢部但唔急要就等多排先,今年會出wifi版,淨冷已經出晒,見到實物demo散熱應該真係加大咗,今年終於拎到全1級能源標籤。

巴打有咁心又圖又文字
能源效益方面,我有少少介意CW-HZ70ZA製冷只有2級
wifi功能方面,本身可有可冇,
希望如巴打所愿,新版本製冷可達1級。點都好現有型號再升級,又冇轉產地,希望冇奇怪問題。我應該會買新版本第一水,應該大機買到新一批貨,希望一如既往開心使用
睇錯資料原來而家冷暖都係1級
更正:
3/4匹:冷2;暖1
1匹 :冷1;暖1
屌,好亂,好似全線舊機2線製冷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞