冷氣討論 (10) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
你自己search 下.
算了,工作上應該唔會裝420
你裝唔裝420無關係,係講緊個報價420 裝乜水盤.
咁佢制暖點走去水?
下面兩段都係撳咗Powerful掣後既錄音,不過同人耳聽好似有啲分別

喺廳窗邊錄音並打開咗其中一隻窗 https://drive.google.com/file/d/13KeD0CAQ3V3htpiqtddaThReQBsBCHal/view?usp=drivesdk
喺房間張床錄音並閂晒廳同房既窗 門
https://drive.google.com/file/d/1OMLrWoMyA4DyV5pbMpYHVhTlomK_B2FX/view?usp=drivesdk
正常.
冷氣討論 (8) 爆1001唔該開新post
https://lih.kg/AmrngLX
#142 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
奇就奇在我房嗰部竟然無呢個問題,可能係室內機啲聲掩蓋咗室外機啲聲掛
睇嚟廳嗰部唔可以開低過20-21度
變頻有幾個原因唔好計匹咁盡.
1) 嘈音
2)電子板壽命(不同定頻)
3)省電率
上面有片,及細機比例上靜d
因為佢咁講。我個窗台位窄,要冷暖既話就要裝個底架同去水。如果唔係用左一段時間樓下就會落雨咁。個窗台係咁,我晏小小補張近照。

有啲朦,後補張清啲既
無人話冷暧機室外唔裝去水,係駛唔駛做架. 石台斜出向外就二個做法
1)做架
2)向外機腳加厚避震腳使機水平(最平方法)
我講緊420機
裝左3部菱電gk18 想問下1個遙控可唔可以控制3部機
搵黎搵去好煩
可以
Menu唔係好見 介唔介意教導下
唔使教啦都唔使set 正常咁用.
RU9yka同lu9zka除左室外機size外有咩分別
淨冷變頻 兩部邊部好定大金好?
香港人親自研發 明明成副美的樣
用緊SRK25MWKH1差唔多兩個月,夠凍夠靜凍得好快,室外機好靜,室內機除咗外殼冷縮熱漲會有幾下聲整體好滿意,搖控接收能力好好就算離遠唔使對正部機都㩒到(樂聲唔對到正部機會收唔到),不過八月嗰陣開住冷氣間屋都幾乾,潮濕地方就一流,唔受得太乾可能會流鼻血,同埋佢個app都幾簡陋。
但留意返室外機裝機位置會唔會好食風,我外機擺天台,十號風嗰晚我見佢出咗幾次error同埋冷氣明顯弱咗好多。
白河馬派完膠未?
之前賣廣告講到自己好似係菱重獨家代理,依家又走去搵美的OEM/ODM貼牌機,明明和記行已經有美的造嘅菱重貼牌機,佢又搵美的唔搵格力
想問下窗口式變頻1.5匹有冇介紹?
消委會推介珍寶 General AMWB12NIC 呢部得唔得?
匹半唔好用樂聲, 堅唔夠凍

最貴係佢,而家中哂伏

用緊金章好凍
金章窗口變頻=美的
三菱
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞