冷氣討論 (10) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
建議分體
廳二匹半
大房匹半
細房一匹
點介紹?
Ln09
Ln12
22j2kv
求教,房70尺大, 諗住換RC-HZ90Z 樂信1匹 變頻冷暖窗口,夠唔夠凍?

另一間房舊年已換左P 記定頻,好靜好滿意。

今次想搵部有埋抽濕同一定要靜,諗緊變頻應該會靜d? 定係一定會有d 高頻聲??

睇下睇下見佢有埋冷暖都係差幾舊水,同埋好似係同P 記一樣款?
cls 8千幾蚊部窗口機
裝左定右?夏天唔夠一定🈶️
左邊
P 記定頻 右邊?
想問近年買左新樓既巴打 你地會唔會續保隨樓附送既冷氣機 大昌行寄左保養計劃書黎話可以續一年保
有冇巴打有經驗
睇成個package 計吓值唔值
全屋 3部分體 加屋外個兩個散熱 一年2500 包7times 上門檢查 如換零件 零件8折
好似有小小搵笨 但又怕唔續日後維修 好貴
3部 Mitsubishi 分體
當年初初出變頻窗口匹半都成皮嘢
不過訂價嚟啫,官網店已經即減咗啦
重點係你個七次,你嗰度需唔需要搭棚?
我都唔知 我個屋苑 係廁所窗出面有個石屎台 放兩部散熱 唔知 如果維修唔知洗唔洗搭棚
U can call and ask
不過佢整非代理野好差,以前整f&p fridge 唔識整,廢….
右邊出風口,裝房左邊
睇你自己要求. 通知裝左吹右尤其變頻加大. 我要求到20 度low cool 70 呎-匹. 有人開25 度都ok
我住頂樓夏天好熱 咁我搵1.5匹機穩陣
呢個計裝右吹左機離地高180cm

上網搵裝修發現咁間兩間房,400尺到,另一間大房有窗口式
兩間房無冷氣
佢裝一部兩匹既話,兩間房係咪都會好熱
如果一定一部分體, gk, gf, gm, Gh , ftkc fthm 裝. 窗口對面牆
收到
但都驚熱,裝一拖二3/4兩部係房算
但就諗下d喉點走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞