冷氣討論 (10) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
2) 呢兩款你覺得點?
- Samsung 三星 3/4匹+1.5匹 Wind-Free Premium 「無風」掛牆式多聯變頻冷氣機 AJ020 + AJ035 + AJ040TXJ2KH
- Mitsubishi Electric 三菱電機 1.5匹+1.5匹小型變頻多聯分體式冷氣機 MSZ-GE35VA-E1 x 2 + MXZ-4E72VA
冷暖室外機都要去水,當然實際上水量唔係好多,但有去水點都好啲。
咁你室內機去水係點走?睇吓可唔可以同室外機去水駁埋一齊?
圖.唔好齋講
正常gs gj大唔大分別
戶外機夠位裝係咪gj好過gs呢
你最好係俾圖,一係講屋苑. 唔好錯程序. 有時佢手上無迫你用淨冷鳩噏講大話
如果出面有去水(或部份屋苑分體由內去外去水) 正常室外機去水水平線高過大廈去水便可.
似原身大廈無冷氣去水. 及現淨冷機.
1) 有人照裝冷暖
2)睇你打橫個條係去水去改
3)裝淨冷
4)計下喉長 (過長要加種)
5)室內機頂要留5-6cm 最少. Gk/ge 機高33cm.
6) 你可以搵下其他.
不過佢呢隻咁裝原身夏天開機都會滴水.
無話唔得,一切都係錢問題,裝個架升高部機高過水渠咪得
你搵下其他,WhatsApp 俾佢,講埋個條喉係乜問下人點. 你宜家原身都唔做但你又想冷暖.
不過你橫個條係似U隔後. 就不建議. 另一辦法係做一條入番U隔前或地渠口就可以.
地渠口頂高位最好
你一系改露台U渠. 機背喉之後有無U字位未睇到
不過露台無隔估你係U隔石台隔離.
唔改既加條喉落露台,加高機便做到.
即可以裝冷暖.

個間野乜嘢黎,無用腦.
所有嘢都係錢可以解決到嘅問題,只係間嘢想唔想做佢生意或者特別想清某批貨諗埋啲借口
呢個位正路都要搭棚㗎啦,搭完棚仲有乜嘢係搞唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞