Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
呢度好多Amazon打手,小心啲
班打手咪又係講係amazon 買野預佐有風險

但咁撚大間公司,寫完投訴信俾佢 叫佢俾返個official 既回覆都唔得 就知間野幾垃圾
主要文書睇用 想買部用得耐d
見豐澤有幾部都啱budget
1. Aspire 5 A515-57-74AE i7 16gb ram $5098
2. Msi 14 C12MO i5 i5 16gm ram $4299
3. Asus Vivobook Go 14 E1404FA AMD 5 16gm ram $4898
4. MSI thin GF63 i5 8gb ram 有顯示卡$4799
原本睇中 第四部,見5000有顯示卡,但睇comment好似伏伏地
就咁望落係咪第一部最抵?定文書睇片求其一部有16gb ram就得?
唔該
5000我選擇7840h嘅u
既然你覺得打手多 點解唔自己開JD post
只係提醒其他人小心啲啫,並無抗拒人自由
去邊?
直接美國買
見po頭list推介有dell g15 同asus tuf gaming f15 想問問意見 同katana 15比又點睇?
主要都run下code 打機 玩下apex cs呢啲game
yes
部g16今日送到黎 玩左成晚都搞唔惦個win11
不停卡update 畫面 個速成又揀唔到字
有無得downgrade 落返去win 10
我眼殘thanks
type c差電同用變壓器AC有冇分別?因為都係差住用
應該可以downgrade
見到咁多負評,我就放心了希望唔好有人再出事
backup windows license key
然後試下iso重裝
無 type-c火牛方便太多 係叉緊電食左個port位咁解
同要睇下個type-c火牛watt數啱唔啱電腦叉
唔一定隻隻都啱
呢排都諗住買返部s13 想問下ching嘅用後感
一般文書+輕度打機 可能gta咁
想部機輕啲 因為都多拎出街用
thanksss
想問邊到買機一定唔會出事?
,出事睇概率同頻率,以及出事後嘅服務跟進
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞