Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
你係直運香港都refund唔到定其他問題
你說好的大陸jd 售後服務幾好
始終出事概率低啲嘅

其實每個月都有呢D case
人哋係14億人作為分母連登有幾多人?睇到概率有幾高啦
佢既售後服務都係一樣咁 咁你又唔開post 宣傳
直運,refund 完會俾人block, 大額退款系統會自動block 你account,然後係冇機會上訴
我仲要用佐成千蚊美金gift card 買

如果俾佢block 佐開唔返,到時真係渣都冇

所以大家如果要係amazon 買laptop,千奇咪撚用gift card
本身部野$1899,退佐款搞佐一大輪之後加佐價,問佢可唔可以用原價買返,佢話唔撚得

為佐洗撚哂啲gift card, 最後我俾$1999 再加埋global delivery fee (本身免運費,但真係信佢唔撚過),最後終於寄到部野嚟
部野仲要有問題係咪二手退換機嚟
其他功能都正常,所以由佢算
電子野運輸過程有機會出現呢D問題 網購呢D你難道唔知道?
買又出問題,到又出問題,連續兩次出問題真係唔知會咁
有時係原廠QC問題

大陸asus官方店都係幸運大抽獎
今年rog啲機係咁出事
Acer swift go 14 大家點睇
正常野
你冇收過doa parts 算好彩
想知而家lenovo啲機仲有冇比人摷到有backdoor spy apps
大學優惠個價搞到好想買slim 7
重裝window
請問咁多位巴打,筆直10000樓下主要做office文書 ,PowerPoint 之類,得閒上網睇下片,少量打機,aoc、steam單下機咁,有咩推薦?

睇左推薦list
暫時dell 部16,tuf a16?定見msi kanata15好似好抵玩,i7+4060,還是有更好推介?
唔該哂
backdoor in bios takecare bro
想求推薦:
輕薄1KG左右,旅行工作用,冇預算上限。
平時畫圖用PS, AI, 剪片PR

想打機通常係屋企
買個外置顯卡4090可以解決

唔知有冇好推薦
正常上網55-65 打機就最高85
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞