Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
睇moss asus Zenbook
想請教各位呢部抵唔抵買
主要都係上網打機文書工作
https://hk.store.asus.com/a16-tuf-advantage-edition-2023.html
行貨價

Amazon uk 8500左右
宜家望緊thinkpad amd gen3 t14s , 大家會唔會因為display 問題轉T14 或者其他牌子 , 當然都貴兩千

t14s 6850u + 300 nit 45% ntcs
t14 6850u + 400 nit 100%sRGb

長期放係公司,好似t14s 最抵玩6500,求教
Mon色域重要D
明白唔該哂
咁即係行貨價等如俾錢買多年保養
行貨 2年國際保養
7系Thinkpad 係唔係有bug??
指Sleep mode bug ?

呢個本身係Window 一直冇解決過
如果T14s平$2000, 我會買T14s
自己換mon係可以做到既, lenovo有整埋片教人點換
買一塊72% ntsc 400 nits既mon價錢唔貴,仲可以揀你想要既型號
想買部14-16吋 for上網睇片文書
冇牌子偏好
Budget 5k左右
thanks
ACER Aspire 5 A515-57-74AE 推薦嗎?
Dell ins
我都想提一提你,寄返俾佢記住影齊相做record

班cs on99, 隨時一蚊都收唔返
有人試過?
你可以參考下我單case

我最後係report 佐俾美國既消費者委員會同send email 俾佢地ceo 先搞得掂

Cls 公司嚟,小心啲
Reddit 大撚把,我係貨都冇撚收俾佢block 撚佐果ac
咁嘅公司永不錄用啦
跟住搞撚佐好耐,部電腦終於嚟到

但係果mon係有問題,有條彩線係到

我唔夠膽退,隨時渣都冇
買平野咪考慮下,買貴野真係諗清楚,完全冇保障
去保養算啦
同埋amazon cs 講既野你信一半就好,全撚部都係fake 9你,過兩日講既野又唔同
我係Amazon 買 4090 買到doa 卡 cs 係直接幫手搞rma 唔使香港代理

同埋一樣 第一次係Amazon 買大金額野係煩D
唯有買港行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞