Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
買返大牌子品牌

SSD就暫時唔好上Samsung
啫係Better Business Bureau?
我等佢個倉收左我個return 再無反應先再搞?

用DHL 寄件野番去 但個commercial invoice 又唔係list緊件垃圾既資料,同CS講咁樣我好難寄番俾佢,佢都係要我寄。
最後DHL 幫我打張岩既幫我報關。

依家搞到退件貨好驚最後得個吉
再唔得學上面果位巴打 寫email比Amazon ceo
了解
如果下面幾個牌子 (RAM/SSD)
按順序考慮買入會點排?
Crucial
WD
Kingston
Samsung
Timetec
PNY

唔該巴打
了解
如果下面幾個牌子 (RAM/SSD)
按順序考慮買入會點排?
Crucial
WD
Kingston
Samsung
Timetec
PNY

唔該巴打
Ram

Crucial
WD
Kingston
Gskill
Corsair

是但一個品牌都得
明白
咁SSD方面邊隻會好啲?
麻煩你巴打
Kingston KC3000
WD Sn850x
Giga gen4 7300
Corsair mp600
Msi m480
Klevv c920
Hynix P44 Pro
Thanks 巴打
同埋 crucial ssd , wd ssd , hynix p44 pro Amazon 會平好多
等陣上去睇吓先
Thanks 巴打
睇番個supplier既一星comment
完全係同你個case一樣
放件垃圾去寄畀買家
入面件貨係咪g16 個包裝盒? 未開封? 有冇寫由邊到寄出?
budget 20k
對品牌冇乜要求,不過要QC同散熱好
(2年前貪平買左lenovo機,2年壞3次screen,所以諗住換機)

如無意外會經moss畢業生優惠買
宜家睇中
rog strix g18
dell G16 7630
hp omen 16 (i9+rtx4070)

同埋想知moss機係咪同官網機一樣qc,因為部lenovo好易壞,唔知係lenovo問題定moss問題
換左desktop 想放返部g14

t.me/sellasusg14

g14 7940hs
rtx 4090 48gb ram 4tb ssd
$19500
港行 2年保 5月中買入 冇花冇壞少用有盒齊配件有單
有意pm再傾
想換部真。文書部比屋企老人家做野用
MS office為主

Dell 呢部可以?

定有更平推介?
冇乜問題

諗住入手呢部
想問咁多位大佬 佢用liquid metal 散熱
我日常用散熱板墊打斜高部機會唔會有咩影響
eg.搞到啲liquid metal 漏出黎
Vostro 3420
第 12 代 Intel® Core™ i5-1235U
Intel® Iris® Xe 顯示晶片
16 GB DDR4
512 GB 固態硬碟

主要文書,少量打機夠用嗎?
打機
run online 可以
lol可以
衣個價真係幾抵屌
最主要32gb ram就夠?? 有冇推介?? 一萬budget唔夠 ?要幾多先夠?
Moss 只係採購返不同廠既機

明顯你買果部有QC問題

Lenovo之前有D機用低溫錫
呢部本身正常嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞