Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
但DHL 出埋proof of delivery 俾我
唔通又出事
用Email 炸返Amazon cs
都係屋企/office 兩邊走
但係大部少少、重d 都唔緊要
日本AMAZON竟然得ROG X16(2022)無2023
去日本做野仲諗住趁yen平係日本先買
有人report Amazon Export Sales LLC 會出事之後,最近有無人係美森買notebook ?
12點去炸
唔知係咪日頭係咪得印度佬覆我
覆d 野無q用

夜晚d人覆得正路少少
暫時睇得strix g16 4060出事 其他都冇事
買都唔好買strix g16 除非係sold by Amazon
Amazon UK 好多款都係Sold and Shipped by Amazon
個價錢埋單會減返銷售稅所以低過你睇到個價
同埋要另外俾運費大約30~40gbp
做乜突然咁多新手黎出黎話Amazon 信唔過
呢度啲人已經成日提,Ship from and Sold by 要係Amazon 先最安全,以前口罩Post 同 隔離Post 已經係咁提

啲人一知半解,又唔追Post, 見係Amazon 就跟風買。依家好多淘宝貨都係ship from Amazon, 但係 Sold by 大陸。無知真係可怕
其實位巴打落單果刻係咪睇過件貨係sold by Amazon
我睇番以往既單sold by Amazon 個supplier都寫other
以前無Amazon Export Sales LLC呢樣野 (得sold by amazon)
理論上Amazon Export Sales LLC都係官方野
出事前唔少巴打買過amazon export sales llc機都無事
出事位巴打部機都係寫住 ships from amazon + sold by Amazon Export Sales LLC
而家係supplier有問題 + amazon無check清楚件貨
post又唔追哂,一知半解,仲要blame the victim
無知真係可怕
其實都唔知點解要整多個Amazon Export Sales Llc出黎
部G16 加到64gb 2日 無啦啦死左 (差電同燈泡LED 著, HDD 同mon 唔著
換番舊ram 8+8 都唔得

換番32+32 諗住聽日去Asus 無啦啦又著得番

你用幾多mhz?
睇bios update
想係香港買部打lol穩定fps既 5-6000 最多7000係咪買msi部3050比較好?
學生,Modern 15 B7M
Modern 14 C12MO i7
Vostro 14 3435 三選一嘅話邊個好啲
屋企/U 兩邊走,所以輕D好D。
輕度gaming,玩到csgo就得,感謝
budget?
最好6500內,利申唔用apple。
佢個名
搵下 dell ins
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞