Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔搬嚟搬去嘅話

可以research下液體金屬嘅concern
接受得到係唔錯 不過有幾多人唔接受新野擔心
放部二手
ASUS ZenBook S13 OLED 13.3吋 (2022) (R7-6800U, 16GB+1TB SSD) UM5302TA (行貨)
正常使用 少少花only
Tg: https://t.me/hekncirkrjxihx
如果要平 Asus 有部同TUF F15同級
TUF A16 R7 7735HS + RX7600S 16GB 1TB 16”QHD+
https://hk.store.asus.com/a16-tuf-advantage-edition-2023.html
我見呢部平F15幾多吓
要平就唔會香港買啦
之前都有諗過喺 Amazon UK 落單
不過嗰款得512GB 16”FHD 連運費到香港價錢大約~$8500
早一個星期見到同樣規格百記減咗價賣$8998

如果有巴絲嫌買外國/中国嘢麻煩
唯有俾多些少買香港行貨
又者去開台灣旅行喺當地買入
另外依家Asus HK買機有得Trade in 舊機(其他零售商有冇要問先至知)
今日先知原來4080熱過4090
各位巴打 想請教下
如果我想買部for打機 玩ready or not/ mount and blade 2
Budget大概10000-12000左右夠唔夠做?
長放屋企 所以重量唔考慮

呢期有無好抵玩好介紹
先謝謝各位幫忙
想知BF 美馬會大約平幾多到? 我laptop 一邊風扇收左等想換
CS 話因為異常活動 要俾我ID 佢地
咁樣係正常?
rap就快被block
就算要blk 佢俾番錢我先好blk
DLLM
有冇巴打已經買左MOSS ASUS G18
有冇咩用後感
人地公司係美國你係香港block咪block
想問下呢條ram 換落美馬抵屌機有無伏

Crucial RAM 32GB Kit (2x16GB) DDR5 5600MHz
Laptop Memory CT2K16G56C46S5
而家係買家買到假野 做咩要block account
想買多個火牛放公司用
係咪上官網買返同牌子穩陣啲,定係買平啲夠w數就得?

Acer AC Adapter 330W
原廠有冇賣?

如果普通用可以搵下pd 100w charger
推一推
你應該個呢個post最黑仔果個
有賣,830蚊

本身返工嗰陣用緊65w充,但係打住機充會倒扣
Pd 充電本身得100w max 一定有performance drop
玩GAL 同睇片 文書向
暫時睇中左ASUS Zenbook 14同MSI Prestige 14/16 EVO
如果偏續航,買P系列CPU比較好?
上面2部各位ching會買邊部?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞