Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
https://youtu.be/vBmiAYdAstY?si=Zz0Er1x_1QHKIgB0&t=385

transcend 好似有d bios 問題搞到cpu降頻得太勁
唔會FIX左未呢.. 不過依d BIOS update就得唔會太大問題
無學生email,校友果d好似唔得
HP EliteBook 845 G10 review: Business laptop impresses with AMD Ryzen 7 7840U and unbeatable price

https://www.notebookcheck.net/HP-EliteBook-845-G10-review-Business-laptop-impresses-with-AMD-Ryzen-7-7840U-and-unbeatable-price.754141.0.html
HP 機好多都無expandable dimm slot
想加都無得加
大部分lpddr ram
相反 得翻HP有用舊模就會有
新模就絕對冇 因為依家係興鬥specs
一定係鬥輕 鬥多電 鬥調教 自然要犧牲d slot
啱啱行開百記
見到呢部減咗價賣$8998
FHD165Hz 512GB SSD
同Amazon UK 個Spec 一樣
呢個價算ok
Vostro 14
AMD Ryzen™ 5 7530U
普通文書夠唔夠用?
想問下amazon 係咪有建議既 notebook 散熱底座賣? 係邊款
淘寶買啦
綠巨能/iets風壓散熱
唔該哂
駛唔駛幫你開埋中國網購notebook區
iets gt500
睇吓比幾多g ram?
點解唔買gt600
唔係 只係白色紙皮 只有寫係Amazon 倉寄出黎
搣開送貨標籤 見到有error code
個倉見到咁樣都照寄出去 都幾hea
Amazon 包裝盒入面唔係asus 包裝已經知係伏 仲以為佢用g16 包裝未開封裝呢件2手laptop 入去
本身拎上手就知伏 咁鬼輕
垃圾CS 係都要我開左盒先
前幾日收到scar 16, 無出事
插/拔ac時, 個mon會熄一熄再著返, 係咪正常?
power saving mon轉hz
m4開control panel 停咗佢
想放部二手
ASUS ZenBook S13 OLED 13.3吋 (2022) (R7-6800U, 16GB+1TB SSD) UM5302TA
正常使用 少少花only
有意留個TG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞