Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
4060已經勁過2080
g14 4080 就同 desktop 3080差唔多 少10%分
time spy ~16000 ()vs 17500
始終g14粒 gpu唔係full flag 175watt
max得100-125watt
有冇片
上面有片教你點tune best performance 同降溫
你連咗mon?
冇連mon呀 係laptop自己個mon會黑一下
有冇插電? 定用個時先插?
到時買左番黎再研究下點搞

希望唔會熱到 辣手

決定g14 放棄14pro oled了
輕辦工,淨係用excel,少打機,目標求輕同靚mon,我知好多人實推mba,但我冇用過macos,怕好唔慣,有冇其它推介,筆直8000樓下
一定係mba
正係打機用(LOL APEX) , 筆直8000 左右
暫時望到部Cyborg 15 A12VF
有冇巴打知好唔好, 有冇其他推介
macbook air 唔算輕,而且無usb a port
個mon係鏡面, 辦工做野無咁好
我都想買部做文書野,筆直差唔多,Asus vivobook 16x 點睇?
插住電開機 登入完就會黑一下先 唔插就好似冇事
個mon 轉 hz 你m4 turn off個省電mode?
本身想買巴打們推介嘅Asus ROG Strix G16 2023但冇貨

想問各位巴打如果都係打sand box模擬類game,FM同埋PS5/4 game普通效果轉買Asus VivoBook Pro 16算唔算好選擇定係等返貨
邊度冇貨
我指post頭Amazon d recommendations list
其實可以,夠輕
G16好似正d,等多陣睇有冇返貨
G16又平d
我都等緊
之前買過g16, 用DHL送, 送送下kick 美國好耐, 之後話唔見貨, 就逼住refund
Amazon買野係咁
想快可以去其他地方買
好似work啦 唔該曬ching
咁多位ching, 想買部機可以番吓工(做Arch, 用car, adobe, Revit, 有時modeling software) 同打下機 (主要玩FPS 槍game), budget $10000-12000. 有咩推介?本身睇中Msi Katana15 不過追post 話電子垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞