Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
係咪唔會再出vivobook pro 14x
會唔會太重?見到moss五千頭有諗過想買
1.4KG 都唔係好重
13" mac pro 都係1.4KG
邊部做到5千頭-0-
你個部都係1405?
見佢寫1.6kg

可以係其他model ?
係1.6 我記錯左
我個部同你呢部少少唔同, 我個部係13代intel
你係用AMD
我覺得呢部5千幾好抵玩
仲要有3年保
Victus 16 (i7, RTX4060, Mica Silver) $10999抵唔抵買?細佬開學用
想問下呢部 HP 17.3" OMEN 17-ck1003nr Gaming Laptop
$8700抵唔抵買 ? for 打機
Key Features

Intel Core i9-12900H 14-Core (12th Gen)
32GB DDR5 RAM | 1TB PCIe M.2 SSD
17.3" 2560 x 1440 165 Hz IPS Display
NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti (16GB GDDR6)
SD/SDHC/SDXC Card Reader
Thunderbolt 4 | USB 3.2 Gen 1 | HDMI 2.1
Wi-Fi 6E (802.11ax) | Bluetooth 5.3
Gigabit Ethernet Port
720p Webcam, Mics, and Speakers
Windows 11 Home (64-Bit)
(有貨)
ASUS ROG Strix Scar 16 (2023) : 3499usd = 27400hkd
i9-13980HX +rtx4090+32GB DDR5+ 2TB ssd +mini Led 16:10 240hz
https://amzn.to/3KZP4Qy
laptop 4090 = desktop 3090ti
冇貨了
邊度有
唔係香港
個人經驗 大家參考下

係amazon 7月訂佐部電腦, 8月中送緊嚟, 件貨離開us之前俾DHL return (有巴打話可能俾人偷撚佐,問佐amazon 堆cs 冇人答到你發生咩事,淨係叫我等退錢

直到琴日,收到個email 叫我填incident report,講到好似我整唔見咁樣
MSI QC係咪真係好差好易壞?
各位 Ching 點睇 MSI Katana 15 b12vgk
爬左文,多人講廢Mon 同keyboard 設計得差
但一萬內有 RTX 4070 真係好吸引
Amazon買野預咗有呢啲風險有乜好埋怨
簡單打下LOL(休閒玩)
有時做下文書工作
筆直7000以下
各位巴打有咩好推介?thanks!!!
返學用,主要想輕便,電池耐用,買Mac air m2定係等surface pro 10?
係呀,我依兩個月聯絡佐班cs 超過四次,寫埋complaint letter 去佢cs email, 班CS好似完全當睇唔到咁

你係amazon 買野係預佐俾人撚?
本身部機$1899,俾佢cancell 完果價加佐$100

問佢可唔可以用本身果價錢買多次,佢話唔撚得,問佢有冇咩賠償 佢話俾唔撚到
預咗,但希望冇所以少買咗
可以去reddit 睇啲人點講,好多苦主

佢地話搵cs,一開波一定要指定要american staff

啲印度CS 好鍾意俾流料同出假promises, 佢地係文化問題

總之買貴野咪撚係amazon 買,成班cs都垃圾嚟
好彩部scar 16暫時無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞