Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (121),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想問吓咁多位巴打cooling pad其實有冇用?
本身用緊ROG Strix SCAR 17 G732LV,打機會辣手

人在英國,下面兩款唔知得唔得?
https://amzn.eu/d/4j6vVTJ
https://amzn.eu/d/6LLT5EL

咁多位巴打有冇其他推介?定係要貴啲買IETS GT500嗰啲先有用?
加30鎂會唔會好d
我加左用ups
amd係廢又熱,你上面嗰兩款都冇用,第三款先有用, 係好有用
iets gt500 最有用
amd 7945hx 可以tune 最多用80watt
80watt 已經同intel 13980hx 120watt同分
我係買1099部 G16, 由出倉到DHL hub, 上飛機到香港星期六派貨
好似無邊個位可以再快

最耐係等件貨入Amazon 倉
收到shipped email 到收貨
共3日
由pick up 送到香港 幾耐時間?
無加錢都係DHL放上門

Laptop貴貨唔搵pickup 掛
想問各位巴打
Rog Strix SCAR 15(2022) 用唔用得盡5600MHZ DDR5
想加ram但唔sure行唔行到5600見官網spec係寫4600
睇cpu
巴打 sorry 想問多問
g14 如果我揀4060 其實會唔會冇4080咁熱?
> 假設大家同樣都係 打lol 同apex 既情況下
4080會好啲
一樣 given 兩部機draw 125watt
不過兩部機都可以 搵個max-q 位 限電降溫
買得台版就上埋4080啦
4060 bestbuy比較抵
台官網 可以直送HK?
定要集運?
冇野 追左POST
原來要去台灣買
要買之前claim 咗先

Ubi 廢game 玩唔玩都算
File 佐Complain係Best Business Bureau
Send 佐email 俾 Jeff Bezos

最後開返我果AC, CLS公司

呢部2手4090 g14 算唔算抵
23000 4tb ssd 48gb ram
抵 有mini led 問佢用咗幾耐
time spy 有~18000分 不過二手
唔該巴打
啱啱見到GT600話9月內會出,等多陣睇吓600咩價先決定買邊款

我嗰部係唔係2023 SCAR 17,G732 2020行intel

我反而唔係好明點解IETS GT500四邊有海綿散熱會好啲,唔係反而會trap住熱空氣?定係因為佢RPM夠高所以可以加壓?
真空 pump 空氣入去
加壓出風可以成個底板都散到熱,唔單止cpu同gpu
600幾好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞